Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Victoria och Daniel berättar: Så är Estelle

22 feb, 2017, 12:35
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
På torsdag fyller hon fem!
Annons
Estelle.ibl1
På torsdag fyller Estelle fem år.

I morgon fyller prinsessan Estelle fem år. Födelsedagen firar hon privat tillsammans med familjen och som vi tidigare berättat befinner sig kronprinsessfamiljen just nu på resande fot.

Första gången vi fick se Estelle var under kungens födelsedagsfirande på Valborgsmässoafton 2012 när Victoria och Daniel visade stolt upp henne från slottsbalkongen. Drygt två månader senare var det dags för dopet i den fullsatta slottskyrkan – hela Bernadotte-släkten, alla vännerna och det officiella Sverige var ju på plats – som Estelle sömndrucket gäspade sig igenom. Victoria var inte förvånad.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Hon är en ganska cool tjej! sa hon till Svensk Damtidning efteråt.

Och det kan vi verkligen skriva under på. Under sitt första officiella uppdrag, som var invigningen av en sagostig i Tåkern, gav hon svar på tal när fotograferna ville att hon skulle pussa en stor groda. Prinsesan drog bara på munnen och svarade:

– Tokgroda.

Estelles första invigning skedde i Tåkern. Men grodan ville prinsessan inte pussa.
Estelles första invigning skedde i Tåkern. Men grodan ville prinsessan inte pussa.

I mars förra året blev Estelle storasyster till Oscar. Redan innan Oscar föddes berättade Daniel för Svensk Damtidning att Estelle som har många äldre kompisar och två storkusiner redan fått se hur man är mot mindre barn. Och hon är nu en stolt storasyster, har Victoria berättat i “Året med kungafamiljen”.

Annons

– Hon är en väldigt duktig storasyster! Otroligt varm och inkluderande – och hon har tålamod. Så hon är väldigt fin med Oscar.

Men det är full rulle på Haga Slott. Daniel som i augusti lanserade Gen-Pep, ett intiativ för att öka barn och ungdomars hälsa, har berättat att Estelle har mycket spring i benen. Hon har provat gymnastik och är redan duktig på skidor, sa han till Svensk Damtidning förra året.

– Hon är lite tävlingsmänniska, det är hon. Hon har nog ärvt det från mamma och pappa.

Estelle är en fin storasyster till Oscar, säger kronprinsessan.

Foto: IBL.

Annons