Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Victoria och Daniel besökte Förintelsens minnesdag

28 jan, 2012, 09:20
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel deltog under fredagskvällen vid högtidlighållandet av Förintelsens minnesdag, Raoul Wallenbergs torg i Stockholm.

Det blåste kallt vid Raul Wallenbergs torg under fredagseftermiddagen då det var dags för högtidlighållandet av Förintelsens minnesdag, för den 27 januari är utsedd av FN som minnesdag för Förintelsens offer.

Rörd till tårar

Annons

En av talarna var FNs före detta generalsekreterare Kofi Annan som hoppades att vi aldrig skulle glömma det fruktansvärda som hänt och talade även om Raul Wallenberg och hans insats. Kronprinsessan lyssnade mycket uppmärksamt under hela talet och rördes även till tårar.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Ljuslyktor

Efter talen var över kunde hon hälsa på Kofi Annan innan de, tillsammans med några som överlevt Förintelsen, eskorterades till Raoul Wallenbergs monument där de tillsammans lade ner några ljuslyktor.

Annons

Magen varm

För trots snålblåsten var Victoria ändå på ett underbart humör som vanligt. När någon frågade henne om hon inte frös svarade kronprinsessan Victoria:

– Jag har inte tid att bli förkyld, men magen är varm!

Läs mer om dagen på hovets hemsida här››

Av Anna Sköld

Foto: Charles Hammarsten

Läs även:

Victoria och Daniel på utbildningsdepartementet››

Kronprinsessans uppdrag fortsätter››

Drottning Silvia har delat ut stipendier››

Annons