Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Victoria och Daniel har bildat en bröllopstiftelse

16 dec, 2009, 14:11
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons
victoria_danielwestling

Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling har lagt 100 000 kronor i potten – och bildat en bröllopsstiftelse, “Kronprinsessparets bröllopsstiftelse“, som ska främja barn och ungdomar i Sverige med syfte att motverka utanförskap och främja god hälsa.

Det finns en lång tradition i kungafamiljen att engagera sig i, och stödja verksamheter för barn och unga människor. Med anledning av kronprinsessparets bröllop har kronprinsessan Victoria och Daniel Westling bildat en stiftelse. För att stiftelsen ska kunna registreras krävs att stiftelsen har en egen förmögenhet. Kronprinsessparet har därför gett 100.000 kr som utgör stiftelsens grundkapital.

Det är Kronprinsessparets förhoppning att de personer och organisationer som vill uppvakta dem i samband med bröllopet kan göra detta genom en gåva till stiftelsen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Bröllopsstiftelsen ska:

* främjar vård och fostran av barn och ungdomar

* lämnar bidrag till undervisning och utbildning

* främjar vetenskaplig forskning

Stiftelsens kan ge bidrag till andra organisationer som arbetar med dessa frågor men kan också i egen regi driva frågor inom området.

Gåvor till Kronprinsessparets Bröllopsstiftelse kan sättas in på bankgironummer 470-5463. Alla uppmanas att ange namn och adress så att stiftelsen har möjlighet att tacka för bidragen.

Foto: Charles Hammarsten

Annons