Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Victoria och Daniel lämnar Sverige - det ska de göra

13 dec, 2016, 13:00
AvJohanna Lejon
Nu lämnar kronprinsessparet Sverige.
Annons
Victoria prins daniel.ibl

Nobelfirandet är över och nu laddar kronprinsessan Victoria och prins Daniel om för nästa stora event. På torsdag börjar nämligen deras officiella besök i Italien. Resan kommer att uppmärksamma hälso- och kulturfrågor samt främja svenskt näringsliv. Och programmet innehåller en rad roligheter!

Första dagen åker kronprinsessparet till heliga Birgittas moderhus Piazza Farnese – i hjärtat av Rom. Därefter byter den kungliga kortegen snabbt riktning, från nunnor till fotbollsproffs. Samma eftermiddag ska kronprinsessparet nämligen besöka fotbollsklubben Roma och deras träningsprojekt för ungdomar med funktionsnedsättningar. Förra veckan kunde Svensk Damtidning dessutom avslöja att hovet planerar att få dit Francesco Totti, en av världens bästa fotbollsspelare.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Dag nummer två står besök på Svenska Rominstitutet och FAO på schemat. Det sistnämnda är en förkortning på Förenta nationernas livsmedels- och jordbruksorganisation. Efter det tar Victoria och Daniel tåget till Milano. Där ska de bland annat språka med representanter ur Volvo Group och äta lunch på den svenska restaurangen Björk, som ligger på en av de pittoreska gatorna mitt i city.

Dessutom blir det här prins Oscars Europapremiär. Hovets informationssekreterare Ulrika Näsholm har tidigare berättat att Oscar följer med eftersom han är så liten och behöver vara nära sin mamma.Estelle stannar dock hemma.

Här hittar ni Italien-programmet i sin helhet.

Av: Ellen Myrgård Lindén.

Foto: Ibl.

Annons