Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Victoria och Daniel lärde sig allt om internet

22 jan, 2015, 14:06
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons
victoria-daniel-vinova-1

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har haft ett intensivt program i USA, så prinsessan Estelle har fått vara med sin barnflicka.

Efter tre dagar i San Francisco torde Victoria och Daniel vara riktiga fenor på internet. I går besökte besökte de bland annat Googles huvudkontor, Googleplex, och Facebook, två av internets största spelare.

victoria-daniel-2-vinnova

Victoria och Daniel har haft ett intensivt program med syftet att få en insyn i den växande it-branchen och så kallad clean tech, alltså miljövänlig teknik. De har bland annat fört samtal med en mängd nordiska och inhemska entreprenörer verksamma i området. Under gårdagen hade de till exempel en arbetslunch med nordiska entreprenörer på Nordic Innovation House i Palo Alto.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Läs mer om Victorias klänning här›› 

victoria-daniel-vinnova-3

Kronprinessparets program har varit intensivt och under dagarna har Estelle tillbringat tid med sin barnflicka Adeline. I början av veckan lovordade generalkonsul Barbro Osher den lilla prinsessan.

– Hon tar i hand och säger Thank you, god dag och tack. Det måste jag säga – att det här borgar för återväxten, säger hon till Expressen.

Enligt lokala medier har de Victoria och Daniel under besöket också haft enskilda möten med kongresseledamoten Nancy Pelois och senatorn Dianne Feinstein.

Annons
victoria-daniel-vinnova

På Nordic Innovation Houselänk i Palo Alto deltog kronprinsessparet i en arbetslunch med nordiska entreprenörer.

Av Liv Sander

Foto: Nordic Innovation house/Vinnova

Annons