Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Victoria och Daniel måste lämna prinsessan Estelle

24 sep, 2015, 10:31
author
Annons
victoria-estelle-daniel-ste

En långflygning till Sydamerika väntar. Men Estelle får inte följa med mamma Victoria och pappa Daniel.

Lilla Estelle brukar finnas med i kulisserna när Victoria och Daniel gör utlandsresor. Men inte den här gången. När mamma och pappa flyger i väg till Sydamerika, stannar Estelle hemma på Haga med barnflickan.

Estelle-3

Prins Daniel följer med liksom Sveriges infrastrukturminister Anna Johansson (S). Estelle får däremot inte följa med på resan över Atlanten.

Annons

– Nej, prinsessan Estelle följer inte med till Colombia och Peru, berättar Ulrika Näsholm vid hovet för Svensk Damtidning.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Victoria och Daniel blir borta en hel vecka från sin lilla dotter. Besöket inleds i Peru den 18 oktober och avslutas i Colombia den 23 oktober.

Victoria-3

Gravida Victoria ska snart resa på en rundresa i Peru som inte är helt riskfri. Peru är ett relativt instabilt land med sociala och etniska spänningar och utbredd fattigdom.

Victoria

– Försiktighet måste iakttagas vid resor i Peru, särskilt på landsvägarna. Man bör förvissa sig om läget längs vägen innan man börjar resan. Riskfaktorer är bland annat bristande trafiksäkerhet, jordskred, oroligheter som ibland kan medföra vägspärrar, och brottslighet i form av överfall m.m. I Lima, Cuzco, Trujillo och andra större städer löper turister likaledes risk för rån och stöld. Det meddelar Svenska Ambassaden i Chile.

Annons
Peru

Det blir en tuff resa för kronprinsessparet. Höjdskillnaden är påtaglig i Peru.

– Programmet är inte helt klart än, berättar hovets Ulrika Näsholm.

Victoria

Målsättningen är att stärka handelsförbindelserna och det kulturella samarbetet. Så någon tid att besöka den världsberömda Inkaleden eller Machu Picchu, som ligger 2 400 meter över havet, kommer inte att finnas.

Annons
Astrid-1

I Colombia finns mycket att se. Prinsessan Astrid av Belgien har gjort samma resa som nu kronprinsessan Victoria och prins Daniel ska göra.

Läs mer om kungliga huvudstaden här>>

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Stella Pictures

 

 

 

 

 

 

 

 

Annons