Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Victoria och Daniel möttes av jubel och hurrarop

31 mar, 2011, 13:30
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons

Trots att regnet öste ner var det många som samlats i Skeppshult för att få en skymt av kronprinsessan Victoria och hennes make prins Daniel.

Annons

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har nu anlänt till Småland och till fabriken där man tillverkar Skeppshultcykeln. Och det såg verkligen ut som hela bygden samlats för att få en skymt av kronprinsessparet. Trots att regnet öste ner.

– Vi älskar er, ropades det. Och så jublade man och hurrade.

Lilla Isabella

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel tackade förtjust för uppskattningen. De tog sig också tid för att prata med flera av besökarna, gammal som ung. Kronprinsessan hälsade bland annat på den lilla flickan Isabelle och så mötte hon den betydligt äldre damen Siri.

Annons

30 år äldre

Hon ville gärna berätta en sak för Victoria:

– Jag fyller år samma dag som kungen. Fast jag är 30 år äldre förstås, sa hon.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

–  Men vad roligt! Grattis, sa kronprinsessan glatt.

Ostkaka med sylt

Efter detta väntade lunch: fläskfilé, potatissallad och frukt. Därefter ostkaka med sylt gjord av några som arbetar här på Skeppshultcykeln. Sedan rundvisning i cykelfabriken.

Annons

Och på Skeppshultcykelns hemsida kan man läsa följande, apropå kronprinsessparets besök: “Vi är faktiskt det enda företaget i Sverige som tillverkat egna cykelramar i obruten följd sedan 1911. 1993 blev vi utsedda till Kungliga hovleverantörer.”

Av Johanna Lejon

Foto: Charles Hammarsten

Läs även:

Johanna Lejon direkt från Småland på bloggen Bakom Kulisserna››

Bloggen Bakom kulisserna om Victorias outfit under resan till Dalarna››

Victoria och Daniel – kungliga knäckebrödsbakare››

Daniel och Victoria mot nya mål››

Annons