Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Victoria och Frederiks relation avslöjas – så blir mötet

17 sep, 2024, 12:00
author Victoria Morand
Victoria Morand
Hur blir det kommande mötet egentligen?
Annons
Saftiga prislappen på Madeleines lyxiga skor • Efter cellgifterna – så mår Kate nu • Uppgifter: Marius misstänks för nytt brott – 3 kungliga snackisar från vecka 37!Brand logo
Saftiga prislappen på Madeleines lyxiga skor • Efter cellgifterna – så mår Kate nu • Uppgifter: Marius misstänks för nytt brott – 3 kungliga snackisar från vecka 37!

Om ungefär en månad ska kronprinsessan Victoria och prins Daniel åka söderut – med ingen mindre än kung Frederik och drottning Mary.

De ska nämligen till Tyskland den 21-22 oktober på ett så kallat tillträdesbesök till den tyska huvudstaden Berlin och till den danska minoriteten i Schleswig-Holstein.

Men hur är egentligen relationen kungligheterna emellan?

Frederik och Victoria sida vid sida under det danska statsbesöket i Stockholm. Anders Wiklund/TT

Bandet mellan det svenska och danska kungahusen har alltid varit starkt.

Annons

Inte konstigt då drottning Margrethe och kungen är kusiner.

Det kan vara förvirrande men drottning Victorias sjunde barn prins Arthur blev pappa till Margareta, som i sin tur gifte sig med Gustaf VI Adolf, och var alltså farmor till vår kung och mormor till drottning Margrethe av Danmark.

Vilket även gör kronprinsessan Victoria och kung Frederik till sysslingar – inte konstigt att deras vänskapsband är så starkt!

Bandet mellan kungligheterna förblir starkt. IDA MARIE ODGAARD

Mycket goda vänner

I en dokumentär från DR beskriver kronprinsessan Victoria relationen till kronprinsen – nu kungen – som växte sig starkare under tonåren.

Annons

– I och med att jag är lite yngre blev det mer naturligt för oss att umgås när vi blev tonåringar, unga vuxna. Det är en nära relation vi har på det sättet att han alltid har varit väldigt beskyddande och omhändertagande, något som också kronprins Haakon har varit, säger kronprinsessan Victoria i dokumentären.

Med stor glädje berättar hon om hur stor betydelse de starka bandet till såväl den danske kungen som den norske kronprinsen betytt för henne.

– Det har betytt väldigt mycket för mig. Jag har sagt det tidigare, att de är lite som storebröder, som finns där. Det är en fin relation.

Och glädjande är väl det för under resan så ska även medlemmar från det norska kungahuset delta – vi vet dock inte vilka det blir än. Men om kronprinsessan för önska kanske det blir just kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit!

Bild: TT

Annons