Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Victoria om händelsen som skakade hela Stockholm

22 jun, 2017, 12:20
author Ellen Myrgård Lindén
Ellen Myrgård Lindén
– Jag kände en jättestor sorg, berättar kronprinsessan i en ny intervju.
Annons

Ölandssemestern står för dörren och som vanligt, vid den här tiden på året, kan Victoria se tillbaka på en intensiv jobbvår. Både utomlands och härhemma. Men ett officiellt framträdande, som hon gjorde den 8 april, stack ut i mängden. Det var både viktigare och känslosammare än de andra.

Dagen efter terrordådet på Drottninggatan, då en jättelastbil körde i Åhléns och folksamlingen runt omkring, åkte Victoria och Daniel nämligen dit för att hedra offren och deras anhöriga. Och på frågan hur svenska folket skulle kunna gå vidare efter den hemska händelsen svarade hon:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Tillsammans.

Så här säger kronprinsessan om terrordådet, och sitt uttalande, i dag.

– Jag kände en jättestor sorg i att det nu även hade drabbat Stockholm och det öppna och tillgängliga samhälle som vi vill ha. Det var ett försök att förstå vad det är som drabbat oss. Men också givetvis för att visa mitt verkligen innerliga deltagande i den sorg som det innebär för så många människor som var på plats.

TT

Annons