Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Victoria om speciella barndomsminnet av pappa kungen

27 dec, 2016, 13:33
AvJohanna Lejon
Så fint! Och så rörande!
Annons
Retro King Carl XVI Gustaf

I mitten av november reste kronprinsessan till Soneva Fushi på Maldiverna. Detta för att vara med när ett stort fiskeavtal slöts mellan åtta ledande företag. Dessutom höll Victoria ett känslosamt tal där hon berättade om vad hav och fiske betydde för henne när hon var liten.

”Ett av mina starkaste barndomsminnen handlar om när jag var och fiskade med min pappa. Vi satt där i vår lilla båt på vackra Östersjön och fångade den ena fisken efter den andra. Och sedan tog vi med fångsten hem som middag. Min pappa rökte fisken själv medan jag nyfiket tittade på.”

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
The Swedish royal family

Victoria brinner ju för miljöfrågor i allmänhet och Östersjön i synnerhet och hennes medverkan betydde extremt mycket när de inblandade parterna lovade att minska koldioxidutsläppen i sina respektive länder.

Swedish royal family retro

Och bilden av kungen och lilla Victoria på en guppande båt och massor av fisk gav förstås alla en större förståelse för hur mycket sämre Östersjön mår idag. Så här fortsatte talet:

”I dag, om jag åker och fiskar med mina egna barn, så kan jag inte vara säker på att vi får någon fisk. Världen har tio stora havsmässiga dödområden och sju av dem ligger i Östersjön. Och även om vi får någon fisk är de troligtvis förgiftade. För att vara säkra på att kommande generationer kan leva och äta hälsosamt måste vi agera nu”, uppmanade Victoria.

Av: Ellen Myrgård Lindén.

Foto: Stella Pictures.

Annons