Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Victoria om valet: "Det fick större genomslag än vad jag trott"

01 jun, 2017, 09:00
author Margareta
Margareta
Kronprinsessan Victoria berättar om händelsen i del två av TV4-dokumentären.
Annons

Kronprinsessan Victoria måste precis som övriga kungafamiljen alltid hitta en balans i vad som är okej för henne att tala om, och vad som blir för politiskt.

Och ett ställningstagande hon gjort skapade extra stor uppståndelse, berättar hon i en ny intervju som sänds i dag den 1 juni klockan 20.00 i TV4.

Händelsen inträffade när kronprinsessan under år 2013 valde att tacka ja till uppdraget som prisutdelare av utnämningen Årets Homo under QX Gaygala.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Det har varit en lång kamp. Och det är väldigt många som har farit väldigt illa under generationer. Därför var det viktigt för mig att vara där. Och visa mitt stöd men också visa hur långt vi har kommit med hur samhället ser på allas lika rättigheter. Men det fick nog ändå lite större genomslag än vad jag trodde, berättar nu kronprinsessa Victoria i den nya dokumentären i TV4.

Folk hyllade hennes närvaro högt, och galans gäster jublade under många minuter när hon dök upp på scenen.

Annons

Se talet Victoria höll under galan här, i ett klipp från programmet!

I programmet får vi även höra Jonas Gardell berätta om denna stora stund.

– Man måste förstå hur lång vår väg har varit för att bli insläppta i samhället, vara en del av Sverige. Vad man än tycker om kronprinsessan så är hon en representant för det officiella Sverige. Jag tror att hon förstod det politiska värdet i det hon gjorde, och för det ska hon ha evigt tack. Den som står lägst och den som står högst på samma bild hand i hand, säger Jonas Gardell, som fick 2013 års pris, i programmet.

Programmet sänds torsdagen den 1 juni klockan 20.00 i TV4.

Annons