Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Victoria på ensamt uppdrag i Portugal

05 jun, 2015, 09:55
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons
victoria-11-ste

Ingen Estelle, ingen Daniel… Kronprinsessan Victoria är ensam på uppdrag i Portugal. I går anlände hon till Lissabon.

I torsdags landande kronprinsessan Victoria I Portugal och Lissabon för ett två dagar långt besök. Dagens första programpunkt var ett besök på Vetenskapsakademien idär hon visades runt av akademins generalsekreterare Maria Salomé Pais.

victoria-2-ste

Victoria med färgmatchade örhängen.

Annons

– Jag är glad att fått inbjudan att komma hit och ser fram emot det intressanta programmet, berättade hon under besöket på Vetenskapsakademin.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

 

victoria-3-ste

Kronprinsessan besökte Academia das Clencias.

Därefter blev det en tripp till residenset för lunch innan det mot kvällen bar av till Volvo Ocean Race som har hamnstopp i Lissabon. Victoria skulle träffa de kvinnliga deltagarna i laget Team SCA som deltar i den stora kappseglingen. Kronprinsessan är ju dessutom gudmor för laget och deras båt, sedan ett år tillbaka.

Annons

 

victoria-4-ste

Victoria ska dessutom träffa landets president Aníbal Cavaco Silva.

– Kronprinsessan besöker Portugal som en uppföljning efter statsbesöket från Portugal till Sverige 2013, förklarar Ulrika Näsholm vid hovets informationsavdelning.

 

victoria-5-ste

Läs mer om Victorias vita klänning på Kungliga modebloggen››

Annons
victoria-1-ste

Tillsammans med SCA team på Race Village under Volvo Oscean Race.

Läs mer om Victorias lila klänning på Kungliga modebloggen här››

victoria-insta

På hovets instagram kan man se denna fina bild med texten:

– Kronprinsessan och Caroline Fleetwood, Sveriges ambassadör i Portugal, under en rundtur i Lissabon. Här vid Torre de Belém, ett 30 m högt befäst torn från början av 1500-talet.

Av Johanna Lejon
Foto: Stella Pictures och hovets instagram

 

Annons