Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Victoria till toppmöte i USA - första officiella resan efter Oscar

05 sep, 2016, 10:18
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Nu är det klart var kronprinsessans första officiella resa efter prins Oscars födelse går. Om två veckor reser hon till USA.
Annons
Victoria-FN-Ste

Snart är det dags för kronprinsessan Victoria att packa resväskan. Den 19:e till 22:a september ska hon nämligen vara med vid högnivåmöten i FN:s generalförsamling i New York, enligt hovets officiella kalender. Den senaste tiden har Victorias kalender fyllts på med flera spännande uppdrag, men det här är hennes första officiella utlandsresa sedan prins Oscar föddes i mars.

Under tiden kronprinsessan besöker FN hålls bland annat toppmötet “”The Sustainable Development Goals: a universal push to transform our world”, och eftersom hon är en FN:s 16 internationella ambassadörer för de globala målen i Agenda 2030 är det sannolikt att hon kommer att delta i just detta.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Men Victoria är inte den enda svenska kungligheten i New York i mitten av september. Den 16:e september ska prinsessan Madeleine vara med vid ett seminarium och en efterföljande galamiddag för World Childhood Foundation.

Av: Liv Sander.

Foto: Stella Pictures.

Annons