Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Victoria väljer bort vännens viktiga firande

18 apr, 2017, 08:12
author Margareta
Margareta
Många förvånas över valet.
Annons

I dag börjar kronprinsessan sitt officiella besök i Japan. Under fyra dagar ska hon resa runt i Tokyo och diskutera frågor som rör hållbarhet, havs- och fiskefrågor. Från början var planen att Victoria även skulle närvara vid lanseringen av H&M’s Concious Exclusive Collection. En programpunkt som nu inte blir av.

– Så som programmet sedan utformades gick det tyvärr inte att få in, säger hovets informationssekreterare Ulrika Näsholm som är med på resan.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Ändringen förvånar många eftersom kronprinsessan har ett alldeles speciellt förhållande till klädjätten. Hennes starka miljöengagemang har vid flera tillfällen gjort att hon har burit plagg av återvunnet material från varumärkets Concious-kollektion. Förra årets nobelklänning är bara ett exempel. Dessutom är ju Victoria och H&M’s vd Karl-Johan Persson nära vänner. Men det knappa tidsschemat gör alltså att hon tvingas avstå lanseringen av favorit-kollektionen.

Av Ellen Myrgård Lindén

Foto IBL

Annons