Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Victorias beteende rör upp känslor i utlandet – nya bilderna visar

24 aug, 2024, 19:00
Kronprinsessan Victorias beteende sprids i utlandet – nu hyllas hon för sitt beslut.
Annons

Sommaren är över, kungligheterna har återgått till sina uppdrag och för kronprinsessan Victorias del väntar en helt ny utmaning, med studier på Försvarshögskolan i Stockholm.

7 saker du inte visste om kronprinsessan VictoriaBrand logo
7 saker du inte visste om kronprinsessan Victoria

Officersutbildning kommer att pågå i två år, vilket innebär att Victoria kommer behöva städa upp lite i den kungliga kalendern för att ge rum åt studierna.

– Min ambition är nu att lägga all min kraft på officersutbildningen för att i framtiden kunna representera Sverige och Försvarsmakten på bästa sätt, säger Victoria.

Annons
Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria sprider kalk för hand när hon besöker Sättra gård i Upplands Väsby. Christine Olsson/TT

Victorias nya liv

Samtidigt är Victoria mån om att sköta sina kungliga plikter. Bara tre dagar efter studiestarten tog hon en paus för att besöka Sättra gård i Upplands Väsby utanför Stockholm, för att vara med och lyfta Östersjödagen 2024.

Hovets informationschef Margareta Thorgren säger att det beror på att kronprinsessan hade några uppdrag spikade, innan planeringen inom försvarsmakten var klar.

– Men annars så kommer hon att ha fokus på sina studier, bekräftar Margareta till Svensk Dam.

Annons

Victorias beslut sprids i utlandet

Att Victoria fullföljer sina planerade uppdrag, trots att hon ska fokusera på studierna, har fått utlandet att reagera och kungaexperten Caroline Vagle är imponerad över kronprinsessans driv.

– Kronprinsessan Victoria är en samvetsgrann arbetshäst, och kommer inte att göra någon besviken. Har hon först tackat ja till att komma till ett event så står hon för det, säger Vagle och tillägger:

– Dessutom är hon väldigt intresserad av havet och hur vi ska ta hand om det, så Östersjödagen är nog också något hon väldigt gärna vill delta i av eget intresse.

Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria brinner för naturen. Christine Olsson/TT

Foto: TT

Annons