Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Victorias fina gest mot Sofia

10 dec, 2016, 16:08
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Vi avslöjar detaljerna om prinsessan Sofias diadem.
Annons
Sofia-Madeleine-TT

Prinsessan Sofia skred in i Konserthuset i en grön aftonklänning men det var inte bröllopsdiademet med briljanter och smaragder som glittrade i kapp med kraschanen, agraffen och diamantörhängena. Istället fick vi för första gången se prinsessan Sofia i ett diadem som tillhör en annan medlem i kungafamiljen, nämligen kronprinsessan Victorias.

Första gången vi fick kronprinsessan bära diademet var under bröllopet mellan arvsstorhertig Guillaume och prinsessan Stephanie i Luxemburg hösten 2012. Hovets dåvarande informationschef Bertil Ternert förklarade då att diademet var privat och att det var ett ståldiadem med med tillhörande kam.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Sofia, som varit prinsessa i ett och ett halvt år, har av förklarliga skäl inte lika många diadem att välja mellan som kronprinsessan och prinsessan Madeleine. Men som tur är finns det en fin tradition av att dela med sig inom familjen och den här Nobelfesten fick alltså Sofia låna kronprinsessans smycke.

Kronprinsessan Victoria
Första gången vi såg kronprinsessan Victoria i ståldiademet var under ett kungligt bröllop i Luxemburg hösten 2012. I år bär Sofia det under Nobelfesten.

Av: Liv Sander.

Foto: TT, Stella Pictures.

Annons