Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Victorias älskade guddotter inblandad i gripningsdrama – drog vapen

27 aug, 2024, 06:00
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Kronprinsessan Victorias guddotter är huvudpersonen i ett otäckt drama – som slutade med att vapen drogs.
Annons
Här är Europas nästa kungar & drottningarBrand logo
Här är Europas nästa kungar & drottningar

Det är tuffa nyheter som kronprinsessan Victoria tvingats ta del av. Ett av hennes gudbarn, kronprinsessan Catharina Amalia, är huvudpersonen i ett otäckt drama.

Det uppmärksammar nu flera internationella medier, bland andra Hello Magazine. I början av augusti befarades Catharina Amalias bli förföljd vilket ledde till att swat-teamet runt kronprinsessan arresterade den misstänkte mannen med dragna vapen.

Men mannen ifråga råkade egentligen bara åka samma rutt som Catharina Amalia, och nu har den holländska kungafamiljen bett honom om ursäkt. Samtidigt förklarar familjen varför det blev som det blev – vilket är en sorglig historia med flera hot mot kronprinsessan.

Man arresterad – efter

I Hello Magazine kan man läsa hur mannen som blev arresterad i själva verket är en radiopersonlighet som den 2:a augusti åkte samma väg med sin bil som kung Willem Alexander, drottning Máxima och kronprinsessan Catharina Amalia.

Annons

Något som fick swat-teamet runt kungligheterna att agera. Med dragna vapen greps radiomannen, vid namn Seginio Piqué, som sedan förhördes på en polisstation.

Och nu har en ny utveckling skett. Till Femail uttalar sig Seginios advokat och berättar att Seginio fått en ursäkt av den holländska kungafamiljen:

"I går blev vi kontaktade av kungahusets personliga talesperson. Hon informerade oss om att kungen – kung Willem Alexander – ville att vi skulle veta att den holländska kungafamiljen förstår hur djupt skrämmande denna upplevelse måste ha varit för min klient och hans vänner".

Advokaten säger även:

"Den holländska kungliga underrättelsetjänsten gjorde en missräkning och uppfattade min klient och hans vänner som ett hot mot prinsessan. Det hela var mycket olyckligt".

Kronprinsessans ord: "Har det mycket svårt"

Under 2020 mottog Catharina Amalia en rad våldsamma meddelanden, bilder och ljudfiler från en man i 30-årsåldern som slutade med att mannen dömdes till fängelse.

För två år sedan drabbades kronprinsessan av ytterligare en otäck händelse. Då var hon tvungen att lämna sin studentbostad i Amsterdam efter att det upptäcktes att kriminella planerade att kidnappa henne.

Catharina Amalia har själv uttalat sig om hur hoten och trakasserierna påverkat henne:

— Jag ska vara ärligt. Jag har det mycket svårt, säger Amalia samtidigt som hon säger att hon hoppas att restriktionerna inte är permanenta, sa hon i fjol, enligt Billed Bladet.

Kronprinsessan Catharina Amalia med kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Catharina Amalia, näst längst till vänster, var brudnäbb på kronprinsessparets bröllop. Foto: TT

Foto: TT

Annons