Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Victorias härliga möte i FN

21 sep, 2016, 15:53
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Kronprinsessan Victorias resa i New York fortsätter. Under gårdagen hann hon med både ett högnivåmöte och ett kärt återseende.
Annons

Det är hektiska dagar för kronprinsessan i New York. Under tisdagen var hon med när den 71:sta generaldebatten inleddes i FN-skrapan. Kronprinsessan är en av FN:s globala ambassadörer för de hållbara målen i Agenda 2030 och kronprinsessan lyssnade intensivt till talarna som inledde debatten

Därefter bar det av i rask takt till högnivåmötet “Urban Food Systems: The Nutrition Challenge” som arrangerades av EAT med norska Gunhild Stordahlen i spetsen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Det blev ett kärt återseende för kronprinsessan Victoria. I slutet av sommaren var ju hon och norska kronprinsessan Mette-Marit med under EAT:s stora symposium i Stockholm. Frågan om hållbara och hälsosamma livsmedel är högt upp på kronprinsessans agenda och tillsammans med prins Daniel startade hon nyligen initiativet Generation Pepp som ska få svenska barn och ungdomar att röra på sig och äta bättre. Sannolikt kommer kronprinsessan hem till Haga slott med många nya och spännande infallsvinklar.

Under onsdagen ska Victoria var med under ytterligare ett högnivåmöte och efter det väntas hon vara med när statsminister Stefan Löfven lanserar Global Deal.

Av: Liv Sander.

Foto: TT.

Annons