Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Victorias hemliga fest för svärmodern – Ewa Westling rörd till tårar

27 aug, 2024, 09:12
Kronprinsessan Victoria och Ewa Westling
TT
Kronprinsessan Victoria höll i en tårfylld fest för att fira svärmoder Ewa Westlings 80-årsdag, kan Svensk Dam avslöja.
Annons

Prins Daniel får alltid något speciellt i blicken när han pratar om sina mamma, Ewa Westling. Det är inte en slump.

I Ockelbo, där Ewa bor tillsammans med maken Olle, känner alla henne som en varm, omhändertagande person – trevlig mot alla, lika jordnära som alltid, trots att hennes son är gift med Sveriges framtida drottning.

WOW! Här dyker Ewa och Olle Westling upp – efter alla årBrand logo
WOW! Här dyker Ewa och Olle Westling upp – efter alla år

Hemliga festen för Ewa Westling – så var den

Kronprinsessan Victoria och Ewa Westling
Vilken underbar gest! TT

Men i förra helgen fick Ewa kliva fram i rampljuset och motta några välförtjänta hyllningar. Hon fyller 80 först den 29 augusti, men Svensk Dam kan avslöja att Victoria och Daniel redan anordnat ett magnifikt firande för Ewa, hemma på Haga slott.

Annons

Lördagen den 17 augusti slog Victoria upp dörrarna för sin älskade svärmor och välkomnade hela Westling-klanen för att fira Ewa, denna matriark. För flera var detta första besöket på Haga – en stor begivenhet i sig.

Det sjöngs och hurrade för födelsedagsbarnet, som sedan påbjuder. Enligt våra uppgifter blev Ewa mycket rörd av gesten, så pass att hon grät öppet vid flera tillfällen.

Victorias underbara gest för svärmor Ewa

Men den största överraskningen hade Victoria planerat tillsammans med Ewas barnbarn, prinsessan Estelle. Mamma och dotter hade gemensamt bakat en tårta, som bars in till Ewa mitt under firandet. Man kan bara föreställa sig känslostormen som rasade inom 80-åringen då – vilken glädje!

Victoria har inte gjort någon hemlighet av att hon och Ewa har kommit varandra väldigt nära genom åren. Vi vet alla att det tog ett tag för kungen att acceptera Daniel som svärson. Då var Ewa en stöttande kraft.

– Daniels föräldrar, och hela familjen, är oerhört varma och sympatiska. En fin familj, verkligen en svensk trygg familj. De var otroligt fina mot mig och öppnade sina armar. Jag kände en frihet och en trygghet hos dem. För mig och Daniel betyder det oerhört mycket att komma upp och besöka dem, sa Daniel i en intervju med TV4 2010.

Annons