Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Victorias hemliga möte på Haga slott

28 sep, 2016, 13:05
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
13 högprofilerade personer inom kulturvärlden fick i tisdags en mycket speciell kväll. De var inbjudna till litterär salong hos Victoria och Daniel.
Annons
Victoria-Ste

Tisdagen avslutades på bästa sätt för kronprinsessan och prins Daniel, nämligen med en litterär träff på Haga slott. Mötet fanns inte inskrivet i den officiella kalendern men 13 högprofilerade gäster hade bjudits in till Haga slott för ett två timmar långt samtal om litteratur och kultur. Träffen ordnades tillsammans med Svenska Akademien och den ständiga sekreteraren Sara Danius ledde samtalet. Expressens kolumnist Nisha Besara var en av gästerna och efteråt la hon upp en selfie med kronprinsessan.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Det var ett väldigt informellt och engagerat och jätteintressant samtal som rörde sig över litteratur, historia, politik, samtid. Barn och kultur, säger Nisha Besara som också är VD för Unga Klara till Expressen.

Svensk Damtidning erfar att kronprinsessan och prins Daniel ofta håller informella sammankomster hemma på Haga. De bjuder bland annat in skådespelare, underhållare och människor med betydelsefulla roller inom politik och näringsliv till middag för att hålla sig uppdaterade om aktuella frågor och samhällsutvecklingen. Som Sveriges kronprinsessa och framtida statschef är det viktigt för Victoria att ha full förståelse för och inblick i vad som sker i vårt land, på alla nivåer.

Av: Liv Sander.

Foto: Stella Pictures.

Annons