Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Victorias känslosamma möte med vännen: "Bröt ihop fullständigt"

05 okt, 2024, 09:00
Kronprinsessan Victoria
TT
Kronprinsessan Victoria var med om ett känslosamt möte med en gammal vän.
Annons

Kronprinsessan Victoria reste till Norge för en mycket känslosam stund. Den hade föregåtts av år av skriverier, skvaller, ilska och konflikter.

Drottning Silvias magiska festkväll – här startar hon firandet!Brand logo
Drottning Silvias magiska festkväll – här startar hon firandet!

Men till slut blev det av – den stora dagen.

Kronprinsessan Victorias känslosamma möte med vän

Det var i sista helgen i augusti som prinsessan Märtha Louise och hennes stora kärlek Durek Verrett vigdes i lilla Geiranger i västra Norge. Utöver Victoria var den svenska kungafamiljen även representerad av prins Daniel, prinsessan Sofia och prins Carl Philip.

Robin Utrecht / dana press

Märtha Louise och Victoria har känt varandra sedan de var barn. Banden mellan kungafamiljerna har alltid varit starka, och det var självfallet viktigt för norskan att ha sina närmaste på plats.

Annons

Speciellt eftersom det var en väldigt känslosam upplevelse för Märtha Louise.

– Jag bröt ihop fullständigt innan bröllopet drog i gång, på torsdagen. Dagen innan hade gästerna anlänt. De berättade om Durek och hur generös han är, säger Märtha Louise i podcasten Heartsmart Conversations.

– Jag insåg att jag längtat efter att någon skulle säga det högt istället för all negativitet som kastas på oss annars. Det finns faktiskt människor som försvarar honom. Och det var verkligen rörande.

Victoria på det skandalomsusade bröllopet

Märtha Louise och Durek fick båda kritik för valet att sälja bildrättigheterna till bröllopet till mediejättarna Hello Magazine och Netflix. Dessförinnan gick Dureks mamma Veruschka, som inte var bjuden på bröllopet, ut och tog heder och ära av sin son fullständigt.

– Jag ångrar att jag måste säga det, men prinsessan har blivit hjärntvättad av min son. Jag tror faktiskt att han har sprungit iväg med hennes hjärna, har Veruschka sagt till norska Se og hör.

Men Märtha Louise finner en tröst i att Dureks vänner vägrar släppa taget.

– De där människorna känner inte till alla hemska saker som sprids om oss, eller mest om honom. Att de sa som de gjorde om och om igen, det var verkligen..., säger Märtha Louise, märkbart tagen.

Annons