Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineMarius Borg HöibyNorska kungahuset

Victoria bryter traditionen – se prislappen på lyxiga födelsedagsklänningen

14 jul, 2024, 14:14
Johanna Lejon
Något gammalt, något nytt och något blått. Victorias födelsedagsoutfit bjöd på det mesta i modeväg. Svensk Damtidning avslöjar vad kronprinsessan hade på sig.
Annons

14 juli betyder födelsedag för kronprinsessan Victoria. I år var det den 47 i ordningen. Och som vanligt firades bemärkelsedagen storstilat, som sig bör, på Victorias favoritplats i världen om sommaren: Öland.

Estelle & Oscar stjäl showen – timmar innan Victorias firande!Brand logo
Estelle & Oscar stjäl showen – timmar innan Victorias firande!

Det har gått många år sedan Kay Wiestål grundade Victoriadagen, en dag som i folkmun brukar benämnas som Ölands nationaldag, men varje år tycks den bjuda på något extra. Så också i år.

Först firades Victoria med sång vid Sollidens slott (där Daniel och barnen, föräldrarna, liksom syskonen och syskonbarnen fanns på plats vid hennes sida) och därefter blev det kortege genom Borgholms sommarstimmiga gator. Slutdestination: slottsruinen, på natursköna Alvaret.

Där, i ruinen, väntade underhållning, i form av framträdanden av framstående artister, utdelning av Victoriapriset och insamling till kronprinsessan Victorias Fond. För den som nyfikne sänds konserten på SVT.

Victoriadagen 2024.Mikael Fritzon/TT

I år kommer kungafamiljen, publiken och tv-tittarna att bjudas på musikframträdanden av Lena Philipsson, Molly Hammar, Albin Lee Meldau, Edda Magnason och Olivia Lobato. Musiken framförs under ledning av kapellmästare Stefan Sporsén och Augustifamiljen. Programledare för Victoriakonserten är, för sjätte gången i rad, Yvette Hermundstad.

Annons

Det bar Victoria på Victoriadagen 2024

Besökarna på Victoriakonserten uppmanades att klä sig varmt, då slottsruinen kan vara en lite kylig plats om kvällarna. Men, vad bar då huvudpersonen själv? Kronprinsessan brukar, Victoriadagen till ära, bära svensk design. Häromåret dök hon upp i en klänning från H&M, men under årens lopp har vi också sett henne i By Malina, Mayla och Greta. Men nu, i år, bröt hon traditionen. I år satsade Victoria dock på internationell design. Victorias klänning kommer från Saloni och går under namnet Riya B Belted Dress. Klänningen är ett nytt tillskott i kronprinsessan Victorias garderob och har en prislapp på 8 533 kronor, hos webbutiken Farfetch. Victorias klänning är dock inköpt i Stockholm, hos Maruschka de Margo. Victorias skor är ett par gamla favoriter, de kommer från Valentino. Hästskohalsbandet hon bär om halsen kommer från Luc of Sweden.

Historien bakom Victorias klänning

Märket Saloni är grundat av Saloni Lodhas. Märket är en hommage till hennes indiska arv. På sanskrit betyder Salono ”vacker”. Sedan lanseringen 2011 har märkets kollektioner blivit kända för sina livfulla färger, lekfulla tryck och smickrande draperade klänningar.

Foto: TT

Annons