Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Victorias och Daniels allra bästa kärleksminnen

17 nov, 2009, 09:00
AvJohanna Lejon
De har varit förlovade i åtta månader… Men förälskelsen mellan kronprinsessan Victoria och hennes Daniel Westling har blomstrat i åtta år. Under sin tid tillsammans har de samlat på sig mängder av gemensamma kärleksminnen. Svensk Damtidning har koll på några av dem.
Annons

– Man kan inte tacka nej till kärleken när den är så stark!

Daniel Westling är säker på sin sak: han älskar Victoria över allt annat.

Under åren har känslorna växt, blivit större och starkare. Nu har de varit ett par i snart åtta år. Åtta år fyllda av ömma känslor, passion, förälskelse och kärlek. Åtta år fyllda av kärleksminnen:

Första mötet:

Daniel Westling och Victoria möts på gymmet. Han är en enkel kille från Ockelbo som jobbar som personlig tränare, hon är kronprinsessa. Mot alla odds förälskar de sig. Från början försöker de bara vara vänner, men det går inte. Kärleken är så stark.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Victoria och Daniel

– Med Daniel vid min sida så känner jag mig trygg. Daniel och jag hade en väldigt fint och välgrundad vänskap från början. Vi var väldigt nära vänner innan och det var en vänskap som växte och blev till kärlek, har Victoria berättat.

Annons

Första kyssbilden:

Var Victoria och Daniels först kyss ägde rum vet bara de själva… Men första gången en av deras kyssar fångades på bild var på Caroline Nilssons 25-årsfest på Restaurang J i Nacka.

victoria och daniel

De visste att de kunde bli sedda – men de kunde inte hålla sig ifrån varandra. Tätt omslingrade möttes deras läppar. Nu kunde de inte längre förneka, för någon, att de var ett par.

Frieriet:

Victoria anade inget. Daniel Westling höll frieriet hemligt in i det sista. Men han planerade allt i minsta detalj: först ett hemligt möte med blivande svärfar kungen. Därefter ordnade han den fantastiska ringen, för att sedan vänta in rätt dag – alla hjärtans dag!

– Det var en härlig solig dag, isen knarrade sådär härligt som det gör på Drottningholm emellanåt, har Daniel berättat.

Annons

Han var en smula spänd, erkänner han. Men han tvekade inte. På isen bakom Drottningholms slott plockade han med trevande fingrar upp den lilla asken med ringen och gick sedan ner på knä framför en vinterklädd och rödblommig Victoria.

– Det var en fantastisk stämning. Jag var nervös såklart, jag hoppades på ett ja men var inte helt säker, säger Daniel.

Och svaret?

– Ja Ja JAA!

Förlovningen:

Sida vid sida satt de där i den lilla förlovningssoffan, den 24 februari 2009. Tätt intill varandra satt de, nära nära som om de inte kunde vara ifrån varandra en enda sekund till. Det rådde ingen tvekan om att kronprinsessan Victoria och Daniel var, och är, upp över öronen förälskade.

– Kronprinsessan och jag har funnit varandra och vår kärlek har vuxit sig stark genom åren, sa Daniel och log ömt mot sin fästmö.

Victoria och Daniel

Inte heller Victoria höll tillbaka sina känslor. Hon berättade för första gången öppet vad hon föll för hos Daniel och hur de träffades.

Annons

Resan till Brasilien:

Under åren har de gjort många resor ihop, både till värmen och till kylan. Både Victoria och Daniel är vana resenärer och tar sig mer än gärna en skid- eller badtur. Men en resa var mer speciell än andra. Resan till Brasilien. Bara en månad efter förlovningen åkte de förälskade tu på sin första officiella kärleksresa.

– Vi har det väldigt bra, sa kronprinsessan Victoria och log mot sin älskade Daniel Westling när pressen mötte dem i Sydamerika.

Daniel var inte sen att hålla med:

– Det är så härligt här. Otroligt.

Victorias födelsedag:

I sju år hade han hållit sig undan: duckat för kamerorna, väntat själv hemma på slottet och uppvaktat Victoria i hemlighet. I år var allt annorlunda.

Äntligen fick Daniel Westling fira sin älskade kronprinsessa på riktigt. För första gången fick han vara med från början till slut – först på Solliden, sedan på idrottsplatsen. I sju år har han kämpat för sin kärlek, för att få vara tillsammans med henne, dela sitt liv med henne. Nu är han äntligen framme vid målet.

– Det är jättekul att få vara med, berättade Daniel och log.

Foto: TT

Annons