Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Victorias och Daniels Italien-resa fortsätter - det händer i dag

16 dec, 2016, 09:43
AvJohanna Lejon
Se de nya bilderna.
Annons
VictoriaDaniel1

I dag, fredag, fortsätter Victorias och Daniels resa i Italien.

Detta står på agendan:

Besök vid Svenska Rominstitutet

Andra dagen i Rom inleds med att Kronprinsessparet och statsrådet Ekström besöker Svenska Rominstitutet och får information om aktuell forskning samt en visning av institutet.

Svenska Rominstitutet är basen för svenska arkeologiska utgrävningar och vetenskaplig verksamhet i Italien. Institutet har ett forskningsbibliotek med cirka 60 000 volymer.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Institutet grundades 1925 med kronprins Gustav (VI) Adolf som en stark drivande kraft. Kronprins Gustav (VI) Adolf var styrelsens förste ordförande. Syftet var främst att främja antikvetenskapen, men institutet skulle också “tjäna den humanistiska forskningens och konstens intressen”.

Annons

FAO – FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation

Kronprinsessparet och statsrådet Ekström träffar FAO:s generaldirektör José Graziano da Silva för ett bilateralt möte.

Därefter deltar Kronprinsessan vid seminariet ”Step it up together with rural women to end hunger and poverty” högnivåsegment. Seminariet arrangeras för att uppmärksamma kvinnors avgörande roll i arbetet med att nå FN:s globala hållbarhetsmål, med särskilt fokus på att utrota hunger och minska fattigdom i världen.

FAO är det äldsta av FN:s fackorgan och har 194 medlemsländer. FAO leder det internationella arbetet med att bekämpa fattigdom och svält, med målet att nå en värld utan hunger.

Se bilderna från morgonen i Italien i bildspelet nedan.

Foto: Ellen Myrgård Lindén.

Annons