Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Victorias och Daniels oväntade samarbete med klädjätten

30 nov, 2016, 09:44
author Ellen Myrgård Lindén
Ellen Myrgård Lindén
Nu allierar sig Victoria och Daniel med ett av världens största klädföretag. Vi vet vilket!
Annons
Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel samarbetar med H & M.

Snart släpper klädjätten H&M en ny kollektion med fokus på sportiga barnkläder. Och för idén står inga mindre än Victoria och Daniel och deras organisation Gen-Pep.

– Vi blev kontaktade av dem under våren och tycker att det känns självklart och inspirerande att vara en del av initiativet, säger Joanna Morell, presskontakt på H&M, till Expressen.
Gen-Pep grundades i somras på kronprinsessparets initiativ. Organisationen ämnar att uppmuntra barn och ungdomar att röra på sig. Detta med hjälp av företag, stiftelser och ideella organisationer. Och det första företaget som de väljer att sammarbeta med är alltså H&M.

– Det är ett helt kit för vad barn och unga kan tänkas vilja ha och behöva för en aktiv fritid, fortsätter Joanna Morell.

Annons

När kommer man då kunna ta del av den kungliga designen? Jo, plaggen börjar lanserar i butik och e-handel i början av januari 2017. Priserna varierar mellan 39,90 kronor och 149 kronor.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
leonie persson ibl
H&M:s vd Karl-Johan Persson och hustrun Leonie på Victorias och Daniels bröllop 2010.

Kronprinsessparet har även en personlig relation till H&M-familjen. Företagets vd Karl-Johan Persson och hustrun Leonie är nämligen två av parets närmaste vänner. Victoria och Leonie är även gamla klasskamrater. Dessutom är kronprinsessan själv en flitig användare av H&M:s design.

Av Ellen Myrgård Lindén

Foto: IBL

Annons