Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Victorias tydliga förändring fastnar på bild – kopia av 20-åriga guddottern

20 aug, 2024, 11:00
Kronprinsessan Victoria går samma väg som guddottern prinsessan Ingrid Alexandra.
Annons

Sommaren är slut och kungligheterna har återvänt till sitt arbete. För kronprinsessan Victoria väntar nu ett nytt äventyr som kadett, med en flera år lång officersutbildning på Försvarshögskolan i Stockholm.

7 saker du inte visste om kronprinsessan VictoriaBrand logo
7 saker du inte visste om kronprinsessan Victoria

Den sedvanliga jobboutfiten har byts ut mot militäriskt kamouflagefärgat – en stor förändring jämfört med de kläder vi är vana att se Victoria bära ute på uppdrag.

– Min ambition är att lägga all min kraft på detta, för att i framtiden kunna representera Sverige och Försvarsmakten på bästa sätt. Jag ser fram emot en intressant och givande studietid med mina nya kurskamrater! säger Victoria om sitt nya uppdrag.

Annons
Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria har påbörjat sin officersutbildning vid det svenska försvaret. Fredrik Sandberg/TT

Gör samma som Ingrid Alexandra

Att Victoria utbildar sig till att bli officer inom Försvarsmakten är inget som förvånar kungliga experter. Norska Se och Hörs kungaexepert Caroline Vagle säger så här om saken:

– Utbildningen är en del av hennes önskan att stå bäst rustad som statschef när det är dags.

Hon ser också flera likheter med Victorias guddotter, prinsessan Ingrid Alexandra, som just nu genomför militärtjänst i Brigad Nord i Indre Troms.

Victorias och Ingrid Alexandras relation

Norska kungahuset har delat flera bilder på Ingrid Alexandra i militäruniform. Caroline Vagle är övertygad om att det kommer föra den norska prinsessan närmare Victoria.

Annons

– Victoria kommer säkert att ha mycket att prata om med vår egen prinsessa Ingrid Alexandra, som också är med i försvaret för tillfället. De två är kända för att stå varandra nära, och kommer säkert att utbyta erfarenheter, säger Vagle och fortsätter:

– Victoria är Ingrids gudmor, och Mette-Marit har förklarat att hon är väldigt glad över att hennes dotter har en förebild som Victoria att luta sig mot i framtiden.

Prinsessan Ingrid Alexandra
Prinsessan Ingrid Alexandra i sin militäruniform. dana / dana press

Foto: TT

Annons