Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Victorias skarpa markering: "Det är vårt enda alternativ"

19 apr, 2017, 11:19
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Kronprinsessans starka ord under ett seminarium på FN-universitetet.
Annons

Kronprinsessan Victoria befinner sig just nu i Japan där under fyra dagar ska fokusera på hållbar utveckling. Som en av FN:s ambassadörer för hållbarhetsmålen i Agenda 2030 arbetar hon för att världens länder tillsammans ska arbeta för ett värdigt liv och en stabil planet för kommande generationer.

Victoria är extremt inläst i klimatfrågan och under onsdagen invigningstalade hon under ett seminarium om de globala målen. I skarpa ordalag uppmuntrade till handling för att förhindra klimatförändringarna.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Under hela mitt liv har jag haft privilegiet att bo nära vatten. Mina finaste barndomsminnen är sammankopplade med havet. Så när jag hade äran att utses till ambassadör för de globala hållbara målen, var det uppenbart för mig att mitt fokus skulle vara på frågor som rör vatten och hälsa.

Kronprinsessan talade sedan om vikten av hållbara hav, och en hållbar fiskenäring som kan förse världens växande befolkning med föda.

Annons

– Kommer vi att kunna begränsa den globala uppvärmningen till två grader celsius? Kommer vi nå fram i vår ansträngningar att stoppa fattigdom och hunger? Och kommer framtida generationer tacka oss för vad vi gjort, eller beskylla oss för att vi inte anstängde oss mer? Sanningen är att vi inte vet.

– Vi har alla en moralisk skyldighet att agera i enlighet med vårt förnuft. Och just nu betyder det att göra allt för att nå målen för hållbar utveckling. Det är inte bara vår plikt, det är vårt enda alternativ.

Kronprinsessans tal finner du här!

Foto: Stella Pictures.

 

 

Annons