Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Victorias spännande möten på FN:s högkvarter i New York

09 jun, 2017, 11:15
author Ellen Myrgård Lindén
Ellen Myrgård Lindén
Svensk Damtidning är med på kronprinsessans resa.
Annons

Det blev en intensiv dag från tidig morgon till tidig kväll för kronprinsessan Victoria under besöket på FN i New York. Dagen inleddes med att Isabella Lövin invigde Worlds Ocean Day och därefter avlöste talarna varandra i en blåskimrande Generalförsamling. Alla lovprisade de Sverige för att ha varit en av anordnarna och initiativtagarna till av Havskonferensen i FN.

Kronprinsessan satt på Sverige plats i generalförsamlingen och följde mycket intresserat med i varje punkt. En av talarna var Sir Richard Branson från Virgin som hon också senare fick chans att byta några ord med. Tyvärr blev det bara några snabba ord då Branson var försenad på grund av trafiken och Victoria var på väg till nästa möte. Men de kunde i alla fall konstatera att de hade havet som gemensam nämnare och att Richard en gång träffat Victorias far – kung Carl Gustaf.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Victoria med entreprenören och äventyraren Sir Richard Branson.

Därefter skyndande Victoria iväg till nästa programpunkt. Som alltid hade hon anteckningsblocket med sig och gjorde mängder med noteringar under bland annat sidoeventet som Havs- och Vatten myndigheten arrangerade där miljöminister Karolina Skog fanns med i panelen. Kronprinsessan hann även med en del möten i FN innan dagens avslutade med en sammankomst i Sputnikhallen vid entrén. Det var en lycklig kronprinsessa som lämnade efter en lång dag i FN. Ingen kunde ta miste på att hon var nöjd med dagen och hon tog en promenad till hotellet innan det var dags att inta middag.

Text och foto: Catarina Lundgren Åström

Annons