Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Victorias stora oro - diskuterade ödesfråga i FN

22 sep, 2016, 11:58
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Kronprinsessan är på plats i FN för att diskutera vår tids stora ödesfrågor. "Hon bad att vi skulle tala vidare när vi kommer hem" säger folkhälsominister Gabriel Wikström.
Annons
Victoria-FN1

Kronprinsessan fortsätter sitt program FN-skrapan. Hon är en FN:s 16 ambassadörer för hållbar utveckling och hon har hittills varit med vid flera högnivåmöten som tagit upp vår tids stora ödesfrågor.

Under onsdagen slog hon följe med den svenska delegationen till ett möte om situationen med resistenta bakterier. Enligt ledande politiker är situationen mycket allvarlig och enligt prognosen kan resistenta bakterier leda till att 10 miljoner människor dör varje år.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Folkhälsominister Gabriel Wikström ledde den svenska delegationen och han berättade efteråt att kronprinsessan genom sin närvaro visar hur viktig frågan.

– Hon bad att vi skulle tala vidare när vi kommer hem. Hon vill ha mer information, både om vad som görs på hemmaplan och internationellt. Som framtida statschef vill hon naturligtvis veta så mycket som möjligt om en av vår framtids stora ödesfrågor och jag kan inte nog överdriva frågans betydelse, säger Gabriel Wikström till Expressen.

VICTORIA-FN2

Av: Liv Sander.

Foto: Catarina Lundgren Åström.

Annons