Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Victorias stora oro – har informerats om vännens hälsotillstånd

23 okt, 2024, 18:00
author Alice Lövholm
Alice Lövholm
TT.
Kronprinsessan Victoria har nåtts av tråkiga besked.
Annons
Lyssna: Här pratar Victoria fläckfri tyska!Brand logo
Lyssna: Här pratar Victoria fläckfri tyska!

Kronprinsessan Victoria kom nyligen hem från ett festligt besök i Berlin i Tyskland.

Där mötte hon bland annat hennes kära vän, den norska kronprinsessan Mette-Marit. Men bara kort efter hemkomsten tvingas Victoria nu motta ett tråkigt besked gällande Mette-Marits hälsotillstånd.

Kronprinsessan Victoria tvingas motta dystert besked

Det blev en festkväll väl värd att minnas! Under måndagens 25årsjubileum för de nordiska ambassadernas hyllade högkvarter i Berlin samlades flera av nordens kungligheter.

Bland annat kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit som båda är goda vänner till prins Daniel och kronprinsessan Victoria. Kompisarna fick en hel kväll tillsammans på slottet Bellevu i Berlin.

Flera kungligheter närvarade vid måndagens firande av det nordiska ambassadkomplexets 25-årsjubileum i Berlin, Tyskland. Foto: Christine Olsson/TT

Svensk Damtidning var på plats och bevittnade mötet mellan nordens kungahus – som inte sker allt för ofta!

Annons

Till norska Se och Hör berättade en gäst att Victoria såg ut att vara på riktigt gott humör dansandes vid bordet. Kanske var det de goda sällskapet som fick Victoria att släppa loss?

Två dagar efter hemkomsten tvingas Victoria dessvärre motta ett tråkigt besked gällande Mette-Marit.

Vännen allvarligt sjuk – ställer in allt

Mette-Marit lider av en kronisk sjukdom vid namn lungfibros. En lungsjukdom hon kämpat med i flera år och nu tvingar behandlingen henne att dra sig tillbaka från kommande kungliga uppdrag.

– På grund av biverkningar av medicinerna som kronprinsessan måste ta för sin kroniska lungsjukdom är hon sjukanmäld, med en vecka som utgångspunkt, skriver norska hovet i ett pressmeddelande.

– Programpunkter under perioden kommer att ställas in eller skjutas upp.

Mette-Marit fick diagnosen 2018 och har hela tiden varit öppen med sin kamp inför den norska befolkningen. Sjukdomen leder till att vävnaden kring luftrören och lungblåsorna omvandlas till stel ärrvävnad, vilket gör att den drabbade får svårare att andas.

– Mitt hälsotillstånd gör att min arbetskapacitet kommer att variera. Kronprinsen och jag väljer att informera om detta nu, bland annat för att det jag framöver kommer att behöva ha perioder utan officiellt program, sa Mette-Marit då.

Prinsessan Madeleine stöttar sin pappa – nu kan han inte göra det själv.

Foto: TT.

Annons