Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Victorias succé som slåtterbalksförare

12 sep, 2018, 17:00
author Margareta
Margareta
En slåttermaskin, ett metspö och ett vackert naturreservat. Detta var framgångsreceptet för kronprinsessan Victorias fjortonde vandring.
Annons

Alla goda ting är 14, skulle man kunna säga. För detta var den 14:e vandringen för kronprinsessan Victoria, och precis som de andra blev denne en succé. Trots risk för regnrusk.

Dags för den fjortonde vandringen för kronprinsessan Victoria, denna gång i Uppland.
Dags för den fjortonde vandringen för kronprinsessan Victoria, denna gång i Uppland.

Denna gång var det dags för Uppland att få kungligt promenadbesök och det vandringssugna gänget startade vid Sågbro herrgård och styrde sin kos mot naturreservatet Billudden där allemansrätten avhandlades. Därefter ägde dagens roligaste punkt rum. Kronprinsessan fick köra slåtterbalk på ängen som passande nog heter Slåtterängen.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Kronprinsessan Victoria med slåttermaskinen under vandringen i Uppland.
Kronprinsessan Victoria med slåttermaskinen under vandringen i Uppland.

Hon fick prova på att avverka det höga gräset inför alla på plats, men klarade uppgiften galant!

Kronprinsessan Victoria.
Kronprinsessan Victoria.

I Bilhamn fick kronprinsessan därefter testa fiskelyckan och metade tillsammans med deltagare från Folkhälsa i natur för alla. Men det blev ingen nyfångad kunglig fisk till lunch tyvärr. Istället fick Victoria mätta magen med annat innan hon fortsatte sin färd genom den uppländska bygden. De strosade längs vattenstigen till Billuddens spets Billskaten, innan dagen avslutas vid Rullsands havsbad.

Annons
Kronprinsessan Victoria fick visa upp sina metkunskaper.
Kronprinsessan Victoria fick visa upp sina metkunskaper.

Läs mer: Nya uppgifter: “Victoria på väg till Madeleine i Miami”

Victorias vandringar genom Sverige startade under hösten 2017 för att kronprinsessan vill få uppleva hela landet och synliggöra den natur vi har och alla som lever här. Dessutom vill hon få chansen att lyfta friluftsliv och rörelse. Hon startade i Västergötland, eftersom det är hennes hertiginnedöme, och har nu 11 landskap kvar att besöka. Men kronprinsessan Victoria har ett fullt schema och enligt hovet kommer hon inte bli klar med sina vandringar under detta året.

Läs mer: 7 finaste bilderna från Victorias vandring i Bohuslän

Foto Stella pictures/Pelle T Nilsson

Annons