Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Victorias tuffa tid – här håller hon masken inför pressuppbådet

10 sep, 2024, 06:00
Kronprinsessan Victoria håller masken. Men vardagen är hektisk just nu.
Annons

Som framtida drottning vilar ett tungt ansvar på kronprinsessan Victorias axlar, och det har det gjort ända sedan hon var liten. Samtidigt bollar hon sin kungliga plikt med livet som är hon tvåbarnsmamma – och är ett riktigt proffs på att få dygnets 24 timmar att kännas längre.

Men inte ens en kronprinsessa har oändligt med tid. Nu blir Victorias hektiska tillvaro extra påtaglig.

Småprinsarnas glädje efter Sofias gravidlycka • Efter misstänkta våldsskandalen: Marius straffad • Allvarliga uppgifter om norska bröllopet – 3 kungliga snackisar från vecka 36!Brand logo
Småprinsarnas glädje efter Sofias gravidlycka • Efter misstänkta våldsskandalen: Marius straffad • Allvarliga uppgifter om norska bröllopet – 3 kungliga snackisar från vecka 36!

Kronprinsessan Victorias nya liv – och hektiska tillvaro

Ja, Victoria är en av de medlemmar i kungafamiljen som arbetar allra hårdast. Hon har officiella uppdrag nästan dagligen, reser utomlands i plikten flera gånger om året.

Annons

Inte heller ligget hon och slappar bara för att hon inte syns till. I jobbet som kronprinsessa ingår en hel del långa möten, pluggande inför kommande jobb och pappersarbete.

Inför hösten blev Victorias tillvaro ännu mer intensiv. Hon påbörjade sin försvarsutbildning på heltid, som innebär långa salstentor och föreläsningar. Med anledning av det är hennes kungliga schema kraftigt nedsmalnat.

– Min ambition är att lägga all min kraft på detta, för att i framtiden kunna representera Sverige och Försvarsmakten på bästa sätt, sa Victoria själv.

Kronprinsessan påbörjar idag sin officersutbildning vid det svenska försvaret.
Victoria är tillbaka i skolbänken. Fredrik Sandberg/TT
Annons

Här håller kronprinsessan Victoria masken inför pressuppbådet

Trots Victorias heltidsstudier, hann hon med en resa till Paris och Paralympics under helgen. Direkt från Karlberg – till Arlanda!

Det blev en mysig familjeresa, men kanske inte så mycket tid för återhämtning efter en lång pluggvecka. Men Victoria tummar aldrig på sitt breda leende och nyfikenhet – på bilderna från Paris märks det inte att hennes tuffa schema är planerat in i minutdetalj.

Annons
Prinsessan Estelle, drottning Silvia och kronprinsessan Victoria hejar på Anna Beck och Henrik Marvig i damernas och herrarnas linjelopp i cykling (C1-C3) under Paralympics i Paris.
Victoria håller masken. Christine Olsson/TT

Och redan på tisdag kallar plikten igen. Då är det dags för riksmötets högtidliga öppnande, och kungafamiljen närvarar hela dagen. Det är en mångårig tradition, och inget Victoria kunde missa.

Men visst blir det påtagligt, hur hektiskt livet är för Victoria just nu.

Foto: TT

Annons