Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Victorias viktiga uppmaning: "Det finns ingen tid att spilla"

07 mar, 2017, 10:07
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Läs kronprinsessans tal.
Annons
Victoria-ib1

Under måndagen gjorde kronprinsessan comeback efter en sex veckor lång resa. Hennes första uppdrag för terminen var att invigningstala vid konferensen Baltic Sea Future.

Frågan om Östersjöns utveckling ligger kronprinsessan extremt nära hjärtat. Hon är dessutom en av 16 FN-ambassadörer som arbetar för att lyfta fram Agenda 2030 för hållbar utveckling. Det var därför ingen överraskning att Victoria gav ett stark inledande anförande där hon uppmanade alla konferensens deltagare att göra det mesta av dagen.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

“Det råder inga tvivel om att människan och vårt sätt att leva äventyrar Östersjön. Men vi har också möjlighet att rädda den: med engagemang, samverkan och innovationer” sa kronprinsessan från scenen och fortsatte sedan:

“Jag vill tacka alla som är här i dag för att ni så generöst delar med er av er kunskap och arbete. Jag uppmanar er, alla er som befinner er i detta rum, att göra det mesta av dagen. Använd er tid väl. För när det kommer till Östersjön finns det bokstavligen ingen tid att spilla”.

Här kan du se kronprinsessans anförande!

Kronprinsessan Victoria under konferensen Baltic Sea Future.
Kronprinsessan Victoria under konferensen Baltic Sea Future.

Foto: Stella Pictures.

Annons