Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Drottningen och de 38 Nobelklänningarna

09 dec, 2015, 14:30
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons
SilviaNobel

Nedräkningen till festernas fest har börjat. En person som är riktigt rutinerad i sammanhanget är drottning Silvia. Hon har under sin drottningkarriär endast missat en Nobelfest och det var 1980 då hon lämnade återbud på grund av sjukdom.

Hela 38 Nobelklänningar har det blivit genom åren. De första åren var det hovsömmerskan Olga Persson som hjälpte drottningen men sedan presenterades hon för danska drottning Ingrids favorit Jørgen Bender. Under 1980-talet var det han som gjorde nästan alla drottningens klänningar. Under 1990-talet och 2000-talet är det franska coutureskräddaren Jacques Zehnder som fått det ärofyllda uppdraget flest gånger. Han har experimenterat både med form och färg. Hittar du din favorit?

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av: Liv Sander.

Bilder: Ibl, All Over Press, Stella Pictures.

Annons