Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kungliga gravidmagar under Nobel

08 dec, 2015, 17:00
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons
Victoriagravid

Kungliga gravidmagar har en tendens att dra blickarna till sig. I synnerhet under Nobel när de kläs i glittrande aftonklänningar och ramas in av ordensband och juveler.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel väntar sitt andra barn i mars nästa år. Förra gången hon var gravid under Nobelfesten fick Pär Engsheden uppdraget att skapa klänningen, en midnattsblå paljettblåsa som givetvis blev en av kvällens mest omtalade

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Förra året var det prinsessan Madeleine som klädde sin gravidmage i aftonklänning. Men det var ingenting som var riktigt officiellt än. Drygt en vecka senare, inför Svenska Akademiens högtidssammankomst på Börshuset i Stockholm, släpptes den glada nyheten.

En av drottning Silvias mest kända Nobelklänningar är den solgula kreationen från Dior som hon bar under 1976 års festligheter. Under lager av chiffong dolde hon en liten gravidmagen. Kronprinsessan Victoria föddes i juli följande år.

Se de kungliga gravidstilarna i vårt bildspel.

Av: Liv Sander.

Bilder: Stella Pictures, Ibl och All Over Press.

Annons