Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Modexperten om Nobel: "Jag hoppas att Victoria bär en av Silvias klänningar"

09 dec, 2017, 12:00
author Ellen Myrgård Lindén
Ellen Myrgård Lindén
Annons

Johanna Lejon är webbredaktör på ELLE och var tidigare reporter på Svensk Damtidning, med stort fokus på kungligt mode. Hon kommer att hjälpa oss under vår stora Nobelbevakning på söndag, den 10 december.

Hej Johanna! Vad tror du att prinsessorna kommer ha på sig under Nobelfesten?

– Jag hoppas verkligen – och tror – att de väljer svensk design allihop, precis som förra året. Säkra kort där är förstås Pär Engsheden, men med tanke på att kronprinsessan bar H&M förra året så kan vad som helst hända – och det är välkommet med överraskningar! Min absolut största önskan är förstås att någon av prinsessorna satsar hållbart och väljer att bära någon av drottning Silvias gamla Nobelklänningar. Att se kronprinsessan Victoria i drottningens gamla randiga Nina Ricci-blåsa vore förstås en dröm! Det skulle också vara kul att se Sofia i någon av drottningens mer 70-tals doftande klänningar. Som den hon bar 1981, den vita. Hon klär så bra i den stilen!

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Drottning Silvia i Nina Ricci, år 1993.

Vilka traditioner måste de kungliga kvinnorna förhålla sig till när det kommer till nobelklädsel?

– Det finns ju en hel massa etikettsregler att hålla sig till – för både män och kvinnor – kring ordensband och dylikt. Men eftersom den är 2017 har man, tack och lov, släppt på en del. Dock får det, som vanligt i kungliga sammanhang, inte vara för avklätt. Kläderna som kungligheterna bär ska inte ta över Nobelfesten, inte stjäla ALL glans från alla pristagare.

Har du någon favoritklänning från tidigare år?

– Jag älskar Victorias röda Pär Engsheden-klänning. Den är underbar! Sedan är jag väldigt förtjust i drottningens gamla klänningar, som den gröna blåsan hon bar 1987. Och så, förstås, Nina Ricci-klänningen från 1993.

Foto: IBL

Annons