Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Vad är väl en middag på slottet...

11 dec, 2014, 20:38
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons
kungaparet-ibl

Idag är det dagen efter den stora Nobelfesten. Och precis som han brukar bjöd kungen in Nobelpristagarna till en middag på slottet.

Kungens middag för Nobelpristagarna på Kungliga slottet i Stockholm blev en riktig familjeaffär. Här fanns givetvis värdparet kung Carl Gustaf och drottning Silvia och idag var det hon som var klädd i rött.

victoria-daniel-ibl

Kronprinsessan Victoria – som denna kväll bar en blå klänning och ett vackert gnistrande halsband – kom arm i arm med maken prins Daniel.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
kungafam-hovet

Gästerna hälsades välkomna i Vita Havet. Middagen serverades i Karl XI:s galleri.

Menyn bestod av Örttäckt Landöröding med blomkålsvariation, inlagda granskott och sötsur grandressing. Stekt gösfilé med risotto gjord på carnaroli superfinoris, med vit Albatryffel och smörsås smaksatt med balsamicovinäger. Helstekt rådjurssadel från den kungliga jakten med grönpepparsky, stekt sparrisbroccoli, rostad jordärtskocka och semitorkad plommontomat. Glass au four med äppelsorbet, gräddglass och citronsockerkaka

Annons
sofia-carl-philip-ste

Men också prins Carl Philip med sin fästmö Sofia Hellqvist som denna kväll bar en beige v-ringad långklänning med paljetter.

madeleine-chris-ibl

Prinsessan Madeleine, med en vacker klänning i spets – kom med sin make Chris O’Neill.

Annons
bordet-hovet

Blomsterdekorationerna gick i röd-rosa toner och bestod av fem sorters amaryllis.

Bordslinnet är Unionslinnet, som vävdes 1891 i den franska staden Lille. Silvret tillhör den Brasilianska servisen. Servisens namn härleder från att den tidigare tillhört den brasilianska kejsarfamiljen. Efter Kejsarinnan Amalias död 1873 ärvdes den av hennes syster, Änkedrottning Josefina av Sverige. De äldsta delarna är utförda av guldsmeden Ignaz Joseph Würth i Wien 1792.

Vi återkommer i morgon med ett stort bildspel från middagen, med både kungligheter, Nobelpristagare och andra spännande gäster.

Av Agneta Nisbeth

Foto: IBL/Charles Hammarsten och Stella Pictures samt kungahuset.se

Se helbilder i bildspelet här nedan:

[smooth=id:1150; width:430; height:800; timed:false; arrows:true;carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:true; open:true;text:Alla bilder;]

 

 

Annons