Äcklade tittare säger ifrån efter bilderna i TV4: "Vidrigt"
TV4:s tittare är mycket engagerade i vad som visas på kanalen – och de är inte rädda för att ge både ris och ros.
Dessutom gör de gärna sina röster hörda, och fortsätter diskussionen från programmet på sociala medier efteråt.
Det är precis det som hänt nu – och tittarna reagerar starkt efter bilderna i TV4:s Efter fem.
Inslaget i Efter fem väcker starka känslor
I ett inslag som sändes i veckan i just Efter fem, diskuterade programledarna Tilde de Paula Eby och Axel Pileby insekter i mat. Främmande för många – men vardagsmat för andra.
I London har man nämligen slagit upp dörrarna för restaurangen Yum Bug, och som namnet avslöjas är det just insekter som står på menyn.
Krogens medgrundare Leo Taylor beskriver insekter som ett "super food":
– Allt, från smör till efterrätter, innehåller insekter, och köttet är syrsor. Syrsor innehåller mer järn än spenat, mer kalcium än mjölk och mer kalium än bananer. Mer B12 än rött kött – och listan kan göras lång! Det är supermat.
VIDEOS FRÅN svenskdam
Tittarna reagerar efter bilderna i TV4 – äcklas
Ja, utanför Sveriges gränser är det faktiskt inte så konstigt att serveras gräshoppor och syrsor. Tilde de Paula däremot, verkar inte helt övertygad när hon får frågan om hon blir sugen:
– Nej. Inte spontant. Men det är säkert bara vana och fördom, det är säkert bara jag som är knäpp. Det finns ju mat som vi äter i Sverige som andra tycker är förskräcklig, kräftor eller någonting.Det ligger nog 100% hos mig.
Axel Pileby är desto modigare.
– Absolut. Framför allt när alla säger att det är väldigt gott ju!
I TV4:s kommentarsfält går diskussionen om insekter till mat varm. I skrivande stund har inlägget drygt 150 kommentarer, och det råder faktiskt konsensus:
"Aldrig i livet!"
Någon konstaterar att det är "vidrigt" och att de inte kommer besöka restaurangen, och vissa nöjer sig med kräk-emojis. Men visst finns det en tapper skara där ute som kan tänka sig att prova:
"Klimatsmart och proteinrikt, framtidsmat helt klart! Känns dock rätt många år ifrån att det blir populärt på småländska landsbygden"
Foto: TV4