Äckliga detaljen i Sveriges Mästerkock – mörkas helt för tittarna
Sveriges Mästerkock trummar vidare i TV4. Ett gäng tappra kockar återstår och de svåra matuppdragen har trissats upp, skapat en påtaglig stress och allvar som bara en erfaren kock kan relatera till.
I veckans avsnitt befann sig deltagarna på restauran Solen i Stockholm. Där skulle de bjuda på rätter tillagade över öppen eld, som sedan skulle serveras till juryn, restaurangägarna Adam Dahlberg och Albin Wessman, och ett gäng tidigare mästerkocksdeltagare.
Missen i Sveriges Mästerkock
Med andra ord var insatserna skyhöga. Inget fick gå fel den här dagen. Så när tävlingen drog igång, med tre kockar i varje lag, så var det med ett fokus man sällan sett i programmet.
Trots detta var olyckan framme. När Hedvig Henrekson skulle bereda ett par fläskkotletter, tappade hon en av bitarna på golvet och insåg snabbt sitt misstag.
Blixtsnabbt plockade hon upp köttbiten, samtidigt som man hörde hur konkurrenten Henric Lind skrek: ”Tresekundersregeln!”.
VIDEOS FRÅN svenskdam
”Gick upp på tallriken”
Tittarna fick aldrig se fadäsen. Däremot fick man höra de inblandade själva förklara händelseförloppet och då framkom det att kotletten serverats, trots att den tappats på golvet.
– Den hann ju inte ligga på golvet i mer än tre sekunder, så den gick ju att servera sen ändå, säger Henric.
– Den gick upp på tallriken sen, säger Hedvig.
Mörkades för tittarna
Hela grejen gick så fort att missen aldrig lyckats fångas på bild.
– Ingen kamera lyckades fånga detta. Utan det enda som hörs är Henric som skriker ”tresekundersregeln”, säger Hugo.
– Men det är bra att veta med tresekundersregeln, inget fastnar på något som legat på golvet i mindre än tre sekunder, fortsätter Henric.
Foto: TV4