Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Allsångsaktuella Shirley Clamp: "Victoria är fantastisk"

28 jun, 2018, 07:00
author Annie-Li Eriksson
Annie-Li Eriksson
Under tisdagen var det premiär för årets ”Allsång på Skansen” och Sanna Nielsen gästades bland annat av sin gamla turnékompis Shirley Clamp.
Annons

Svensk Damtidning har träffat Shirley Clamp som avslöjar nio roliga detaljer som ni inte visste om henne.

Hur ser din sommar ut?

– Jag giggar väldigt mycket och kör spelningar med mitt egna band. Sedan skriver jag en hel det vilket också tar tid.

Om du fick beskriva dig själv med en låt, vilken skulle det vara?

– Jag har en låt som heter Tålamod, som handlar om att man inte riktigt kan finna sig att leva i nuet, utan att man hela tiden planerar nästa grej. Så jag får verkligen jobba på att vara i nuet ibland.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Sanna Nielsen och Shirley Clamp.
Den 26 juni uppträdde Shirley på Solliden scen.

Vad står det i ditt senaste sms och vem är det ifrån?

– Det är från min dotter som har skickat en tummen som pekar ner, hennes kompis kunde nämligen inte leka idag. Så jag svarade att vi skulle kolla med en annan kompis istället.

Annons

Vem av Allsångs-artisterna skulle du allra helst vilja byta garderob med?

– Oj, jag tycker att både Tessan och Lina i Alcazar har min klädstil, men om jag ska välja en av dem så blir det ändå Tessan. Hon har en cool, ungdomlig stil som hon bär upp så jävla bra. Jag gillar tuff stil, bekväma t-shirts och jeans. Jag har alltid tyckt att hon är coolt klädd.

Alcazar.
Shirley gillar Tess Merkels coola stil.

Vilket är ditt bästa smultronställe?

– Jag har ett smultronställe som ligger vid Enskede faktiskt, precis granne med där jag bor som heter Karl o Kristinas Wärdshus. Det ska man verkligen besöka, det är en restaurang med jättegod mat och sen har de en scen som jag uppträtt på flera gånger. Det blev ett smultronställe för mig på hemmaplan, det har varit flera artister som har uppträtt där genom åren men det var jag som började, säger hon och skrattar. Jag ska köra där den 10 augusti med mitt egna band, så det blir en favorit i repris. Det blir tredje året jag kör där.

Annons

Är du en morgonmänniska eller nattuggla?

– Nattuggla, definitivt. Jag sover gärna ut på mornarna och sedan träffas man i studion vid elva, tolv. Det tycker jag är rimligt. Jag gillar inte när folk säger ”vi ses sju eller åtta”. Jag blir inte lycklig av det.

Har du någon skäms-låt?

– Den går ”vill du ligga med mig då om sanningen ska fram”. När jag nynnar på den brukar mina dotter fråga: ”men vad sjunger du?” Och jag vad ska jag säga? Det var lite skämmigt!

Vad är du mest stolt över?

– Min dotter och min musik om man får säga två saker, fast min dotter är nummer ett!

Vilken kunglighet skulle du allra helst ta med dig till en öde ö?

– Prins Carl Philip! Nä, jag bara skoja. Jag skulle nog funka bra med Victoria eller Madeleine. De verkar vara härliga tjejer, men Victoria skulle vara spännande att hänga med. Jag skulle vilja fråga Victoria hur hennes liv har varit och om hon är nöjd med det. Jag tycker hon är fantastisk.

Shirely tycker att det vore spännande att hänga med Victoria.
Det vore spännande att hänga med Victoria tycker Shirley.

Läs mer: Mandelmanns om sommarpratet: “Som att baka en marsipantårta”

Foto: Stella Pictures

Annons