Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Älskade sportstjärnan är SVT-programledarens son – gått obemärkt förbi!

13 aug, 2024, 09:00
Den unge och uppskattade sportstjärnan har en SVT-profil till förälder – men det har gått många obemärkt förbi!
Annons

Planet hade inte ens hunnit landa i Paris innan hoppet om svenskt guld ekade hemma i Sverige. Redan på förhand var David Åhman och Jonathan Hellvig storfavoriter att knipa ett OS-guld i beachvolleyboll – ett favoritskap som höll hela vägen.

Allt om Suzanne Axell!Brand logo
Allt om Suzanne Axell!

I finalen mot Tyskland dominerade de friskt, smashade boll efter boll i sanden på den tyska planhalva och när allt var sagt och gjort stod David och Jonathan med varsin guldmedalj runt halsen.

Svenskarna jublade hemma i tv-sofforna, applåderade frenetiskt åt den volleybollkonst som utspelat sig i den franska sanden och i publiken på plats hördes gutturala läten.

Annons
Jonathan Hellvig och David Åhman
Jonathan Hellvig och David Åhman med guldmedaljerna runt halsen. Magnus Lejhall/TT

Sofia Åhman om sonens dominans

Svenskarna var stolta, David och Jonathan var ännu stoltare, men stoltast av dem alla var SVT-profilen Sofia Åhman. Efter sonens guldmedalj kunde hon knappt beskriva sina känslor.

– Skönt, haha. Jag var ändå nervös hela tiden. De gick in och spelade sitt spel och så mycket som de här killarna har tränat i tidig ålder och inte varit mycket lediga ... det är så härligt att det betalar sig, berättar Sofia Åhman för Aftonbladet.

Annons

Känd som träningsexpert i SVT

Sofia Åhman är för många känd som träningsexpert i SVT-programmet Go'Kväll, och under delar av coronaperioden gjorde hon stor succé som träningsledare i kanalen.

– Får man den här chansen att nå hem till folk och påverka deras hälsa i rätt riktning vill jag naturligtvis ta den, sa hon då till Expressen.

Men frågan är om inte David nu gått om sin mamma i kändishierarkin, efter framgångarna i Paris.

– Det är jag helt övertygad om. Jag tror att mina gympakompisar hemma kommer säga åt mig att försöka få med min son, säger hon till Aftonbladet.

David Åhman med SVT-profilerna
David Åhman och mamma Sofia Åhman längst till vänster. Sebastian Sahin

Foto: TT

Annons