Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Älskade SVT-stjärnan lämnar – tackar för sig

05 sep, 2024, 19:30
author Victoria Morand
Victoria Morand
Väljer nu att sluta.
Annons
Då slutar Pernilla Wahlgren med ”Allsång på Skansen”Brand logo
Då slutar Pernilla Wahlgren med ”Allsång på Skansen”

Allt gott har ett slut, och nu är det dags för ännu en välkänd och uppskattad expert att ta farväl av det folkkära SVT-programmet Antikrundan.

Efter flera år av trogen tjänst väljer nu Jan Ribbhagen att kliva bort från sin roll i programmet, och beslutet kommer inte utan viss eftertanke.

Han riktar nu skarp kritik mot produktionen bakom programmet.

Jan Ribbhagen brann för sitt yrke.

Säger tack och adjö!

Den mycket älskade och populära SVT-profilen lägger nu skorna på hyllan. Jan Ribbhagen, 73, berättar att både han och hans kollega Claes Moser, är mycket besvikna på SVT.

Annons

– Nu har det blivit så här efter 35 år. Jag fattade beslutet för ett halvår sedan. ”Antikrundan” har blivit mer och mer förlöjligat. Det är inte föremålen som gäller längre, istället är det viktigare att det sitter ett litet barn i knäet på en, säger han till kvällstidningen Aftonbladet.

Fick tillslut nog. Stina Stjernkvist SST

Han avslöjar för Aftonbladet att det var droppen när en viss scen från programmet klipptes bort – denna incident gjorde honom rejält upprörd.

– Jag gjorde en inspelning med en gubbe som hade en silverskål från 1500-talet, vilket är otroligt ovanligt. Allt gick jättebra och jag tänkte att det här måste såklart komma med. När vi sedan samlades efter årets inspelningar så var det inte med. Jag frågade varför och fick då svaret ”men gubben var ju så tråkig”. Vilken jävla inställning! Det var då jag bestämde mig, nu skiter jag i det här.

Annons
Antikrundan.

Både han och Claes Moser är personer som säger till när de är missnöjda – något SVT inte tyckt om enligt Jan.

De fick inte heller någon märkvärdig avtackning.

Jan Ribbhagen är besviken på hur hans 35-åriga sejour med Antikrundan nu slutat. Han hade hoppats på att saker å ting hade utspelat sig annorlunda – men så var tyvärr inte fallet.

– Allt är så löjligt. Det är ju grejerna som det ska handla om, men med tiden har det blivit sämre och sämre och det är bara en massa jävla lallande i köer istället för att visa upp produkterna. Programmet har sjangserat och då vill jag inte vara med längre. Jag kan inte stå för det, säger han.

Bild: TT

Annons