Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Älskade tv-profilen erkänner händelsen i tv – har ljugit för tittarna

03 okt, 2024, 06:00
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
Karin Törnblom/TT
Den älskade programledaren erkänner nu att hon blåljög i tv.
Annons
Här avslöjas vinnaren av ”Sveriges mästerkock” 2024!Brand logo
Här avslöjas vinnaren av ”Sveriges mästerkock” 2024!

Tina Nordström har gjort sig känd över hela Sverige som "Mat-Tina" – den färgstarka kocken med bred skånska och oändliga kunskaper inom både matlagning och bakning.

Tina blir ny jurymedlem i "Sveriges Mästerkock"

De senaste åren har hon agerat domare i "Hela Sverige bakar", ett jobb hon innan sommaren meddelade att hon sagt upp sig ifrån.

– Det här är mitt sista år. Var sak har sin tid. Jag kände det redan förra året. Nu gör jag det ett år till. Det är lite så jag funkar i allt. Då bestämde jag mig och så gör jag det. Och så får vi se vad som händer sen, sa Tina till Expressen vid tidpunkten för beslutet tidigare i år.

Men för den som gillar att se Tina i rutan kan torka tårarna – istället kommer hon bli en av jurymedlemmarna i "Sveriges Mästerkock".

Tina Nordström om direktsända programmet

Tina har en hel del vana av att laga mat framför tv-kameror. Redan 2009 rattade hon sitt direktsända program "Tinas cookalong", inspirerat av den brittiske kändiskocken Gordon Ramsay.

Annons

Tina beskriver hela konceptet som "sjukt".

– Det var ett av de mest stressigaste programmen jag varit med om i hela mitt liv. Och jag ammade samtidigt, att jag gjorde det, säger Tina Nordström i podcasten "Tv-fabriken".

Tina Nordström om incidenten med kändiskocken: "Blåljög"

I det allra första programmet ska Tina lära tittarna att göra marinerade melonkulor. Helt plötsligt kommer självaste Gordon Ramsay in.

– Vilket jag inte visste. Han bara ”det är mitt recept”. Och jag sa: ”nej, det är det inte, det är mitt recept”. Så vi började gaffla lite.

Men Tina gav sig inte, även om hon var fullt medveten om att det de facto var Gordons recept.

– Jag hade snott allt, det var hans recept. Jag bara blåljög, säger Tina Nordström och skrattar.

Hon förklarar att hon tyckte att det var roligt att förneka att hon snott receptet och menar att man idag inte riktigt kan säga att man äger ett recept.

Mötet med kändiskocken ledde dessvärre inte till en vänskap, tillägger Tina.

– Nej, nej, han drog, säger hon och skrattar.

Annons