Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Älskade TV4-stjärnan hoppar av – förändringen i Nyhetsmorgon

13 sep, 2024, 14:00
Nyhetsmorgon-stjärnan Rania Shemoun Olsson berättar om förändringen i TV4.
Annons

Nyhetsmorgon-profilerna är så samspelta att det inte spelar någon roll vilken duo som rattar programmet. Man kan närmast beskriva det som ett väloljat maskineri, ett självspelande piano som spelar tonsäkra melodier varje morgon.

Maria Forsblom bekräftar – lämnar Nyhetsmorgon mitt i säsongenBrand logo
Maria Forsblom bekräftar – lämnar Nyhetsmorgon mitt i säsongen

Eftersom de syns varje morgon i rutan, har profilerna också kommit att bli väldigt omtyckta av sin publik och det är inte helt otänkbart att de ibland stoppas på gatan för att få höra lite beröm för sin träffsäkerhet i rutan.

Annons

En av alla programledare är Rania Shemoun Olsson. Hon har varit TV4 trogen i flera år, inte minst som nyhetsankare, men har även synts till i Nyhetsmorgon med jämna mellanrum.

Rania Shemoun Olsson
Rania Shemoun Olsson är en av TV4:s mest omtyckta och erfarna profiler. Karin Törnblom/TT

Förändringen i TV4

I sommar har det blivit extra mycket Nyhetsmorgon-Rania. När kollegorna gått på semester har hon sett till att vägleda tittarna genom nyhetsklimatet och parerat skickligt mellan ämnen av både lättsam och allvarlig karaktär.

Men nu har sommaren sjungit på sista refrängen. Sverige har gått in i höstperioden, ordinarie programledare har återvänt till Nyhetsmorgon och Rania har återvänt till nyheterna i kanalen.

Annons

Rania bekräftar

För Hänt bekräftar Rania att det kommer att bli betydligt mindre Nyhetsmorgon framöver, men att hon kommer hoppa in vid behov och även synas i det morgonpigga programmet.

"Jag kommer att fortsätta som jag gjorde under våren, alltså sända både nyheter och Nyhetsmorgon", skriver hon.

I våras bekräftade TV4 att det kommer ske vissa förändringar i kanalen. Eftersom de då var för många programledare i Nyhetsmorgon, fick Rania byta roll.

Annons

– I vår har vi behov av färre programledare på heltid och Rania kommer framför allt att göra nyheterna i Nyhetsmorgon, sa Johanna Thulin Bratten, programchef på TV4, till Expressen.

Rania Shemoun Olsson
Rania Shemoun Olsson. Magnus Lejhall/TT

Foto: TT

Annons