Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Anders Bagges tårar i direktsändning – avslöjar tragiska dödsbeskedet i familjen

13 okt, 2024, 17:00
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT
Det blev personligt under programmet för Anders Bagge, som fällde tårar efter känsliga frågan.
Annons
Johanna Lind Bagge och Anders Bagge avslöjar sanningen om mötet med Victoria!Brand logo
Johanna Lind Bagge och Anders Bagge avslöjar sanningen om mötet med Victoria!

Den nya säsongen av ”Idol” är igång och under lördagen var det dags för samtliga tävlande att börja sjunga i direktsändning – finalerna var i rullning.

Personliga ögonblicket för Anders Bagge i tv

Och till allas glädje är tittarfavoriten Anders Bagge en av jurymedlemmarna, men i lördagens avsnitt fick vi se en annan Bagge än vi är vana vid.

Det var när deltagaren Victoria skulle framträda som det brast för Anders Bagge. Victoria förklarade att hon skulle sjunga en låt riktad till sin mamma, som tragiskt nog gick bort två år tidigare.

Anders Bagges tårar i direktsändning

Då blev det personligt för Anders, vars mamma Lisbeth hade dött bara två veckor tidigare. Det var ingenting han hade gått ut med, och jurymedlemmen fick svårt att hålla tillbaka tårarna.

Annons

– Detta blir otroligt känsligt. Min mamma gick bort för två veckor sedan så jag mår inte så jäkla bra själv, säger Anders med tårar i ögonen.

I en krönika på TV4 berättar Anders om sorgen efter sin mamma.

”Det var en sån trygghet för mig, när jag satt bakom jurybänken och darrade av nervositet, att se att Mamma satt där i publiken. Alltid fixad och piffad och i finaste klänningen. Hon satt där och glittrade som en liten röd julkula. Och gav mig trygghet.”

”Idol”-deltagaren om sin bortgångna mamma

I en intervju med Hänt berättade Victoria om det speciella band hon har till inspelningsplatsen för finalerna. Det hela spelas nämligen in i Filadelfiakyrkan, en plats hon har personlig koppling till.

– Mina föräldrar träffades här för 26 år sedan. De förlovade sig fyra veckor senare, gifte sig knappt ett år senare och fick mig två år därefter. Jag är också döpt här.

Victorias mamma gick bort i cancer för två år sedan, efter att ha kämpat i fyra år. Victoria släppte nyligen en låt vid namn ”Be like you”, en hyllning till sin mamma.

”Jag hoppas att låten kan hjälpa någon som den har hjälpt mig under min sorgeprocess”, skriver hon på Instagram om låten.

Annons