Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Anja Pärson träder fram med problemet – efter omtalade kärleksuppbrottet

25 aug, 2024, 06:00
Anja Pärson
Skilsmässan skakade om både Anja Pärson och Filippa Rådin. Här är deras egna ord om det omtalade kärleksuppbrottet.
Annons
Powerparet Anja & Filippa – valet för familjenBrand logo
Powerparet Anja & Filippa – valet för familjen

I dag känns Anja Pärson, 43, och Filippa Rådin, 51, självklara i varandras liv, men så har inte alltid varit fallet.

Nej, när paret träffades var Filippa gift och Anja övertygad om att hon "gillade killar". Men vad som började som vänskap skulle snart visa sig vara mer.

Och innan de numera makarna kunde bli ihop ställdes de inför en svårt situation. Den förstnämnda skulle ju behöva skilja sig – och det är ett kärleksuppbrott som både Filippa och Anja pratat öppet om.

Skilsmässan som tärde på Filippa och Anja

I år firar Filippa och Anja tio år som gifta vilket de planerar att markera på storslaget vis. Som Anja sa till Expressen i juni:

– Jag är duktig på att överraska. Jag har nog mina planer utan att avslöja för mycket.

Annons

Men att Filippa och Anja ens skulle komma till den här punkten, där de varit gifta i ett decennium, var inte självklart. Först var de ju faktiskt bara vänner som träffades när Anja besökte butiken Filippa drev.

När kärlekskänslor började växa fram ställdes kvinnorna inför ett dilemma. Att bli ihop skulle innebära att många runt dem skulle bli sårade – och att en skilsmässa skulle behöva ske.

– Jag ville inte bryta upp en familj, orsaka smärtan i en skilsmässa. Jag ville göra det bästa för alla och samtidigt ta ansvar för mig själv och mina känslor. Både jag och Filippa kände att det här var för livet, har Anja tidigare sagt till Mama.

Filippa Rådin: "Sliter en nästan i stycken"

I samma intervju sa Filippa:

– Det sliter en nästan i stycken att leva i ett förhållande och älska någon annan. I slutändan fanns det inget annat alternativ, även om det inte var en lätt resa.

Så Filippa och Anja bestämde sig för att våga ge sin kärlek en chans, men i början höll de sin kärlek hemlig för allmänheten. Det skulle dröja fyra år innan Anja till slut förklarade sin kärlek för Filippa öppet, vilket skedde i Sommar i P1 2012.

Anja Pärson och Filippa Rådin ler mot varandra
Filippa Rådin och Anja Pärson har varit gifta i tio år. Foto: Anna-Karin Nilsson/EXP/TT

Sedan gick det undan. 2014 gifte sig paret och i dag har de barnen Maximilian, 8, Elvis, 11, samt Emmi, 17, som är från Filippas tidigare relation.

Foto: TT

Annons