Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineMarius Borg HöibyNorska kungahuset

Änkan Marika Lindström talar ut – Ingvar Hirdwall begick självmord

21 jul, 2024, 15:30
Vendela Lönnqvist
TT
Nu avslöjar Ingvar Hirdwalls änka att skådespelaren begick självmord.
Annons
Anders Lundin ryter ifrån: ”Tråkigt & otrevligt”Brand logo
Anders Lundin ryter ifrån: ”Tråkigt & otrevligt”

Ingvar Hirdwall blev under sin långa karriär som skådespelare mest synonym med grannen Valdemar i "Beck" och för hans berömda frågan "ska du ha en stänkare?".

Han gick bort i april 2023, 88 år gammal.

Änkan avslöjar – Ingvar Hirdwall begick självmord

Nu berättar skådespelerskan och änkan Marika Lindström, 77, att dödsorsaken var självmord.

– Vi har inte haft någon avsikt att hålla det som en hemlighet... men det är ju ingen lätt sak att prata om. Det är ju inte ett samtalsämne man öppnar med när man träffar människor. Därför att det är svårt, det är död, det är svårt att prata om över huvud taget, säger hon till Värmlands folkblad.

Hon anser att det är viktigt att prata om ämnet, hur tufft det än må vara. Och det faktum att det kan ske i alla åldrar.

Annons

Så mår Ingvar Hirdwalls fru

Idag tar Marika en dag i taget och försöker må bra, även om det inte är enkelt.

– Man får ta en dag i taget. Jag vet inte vad jag ska säga. Det är klart att jag vill må bra, jag försöker må bra men det är klart att det inte är jätteroligt. Jag kan hålla mig för skratt om jag säger så.

Ingvar Hirdwalls död var en chock för kulturvärlden i Sverige och hans tidigare motspelare Peter Haber, 71, kom beskedet som "en blixt från klar himmel".

Aktuell med ny film

Idag är Marika, som var gift med Ingvar i över 50 år, aktuell med långfilmen "Biodlaren". Den behandlar ämnet självmord och konsekvenserna av att inte tala om det.

– Jag tycker det är ett jättefint manus och ett viktigt manus och en jättebra berättelse om svårigheterna att prata om om just detta, säger hon till Aftonbladet och fortsätter:

– Jag ska försöka använda mina erfarenheter på ett bra sätt.

Annons