Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Ann Wilson om konflikten som tvingade bort henne från Let's Dance

08 okt, 2024, 16:30
Ann Wilson och Tony Irving
TT
Ann Wilson avslöjar konflikten som tvingade henne bort från Let's Dance.
Annons

Många blev chockade när Ann Wilson plötsligt meddelade på sin egen Facebook-profil att hon skulle lämna Let's Dance. Då hade Ann varit en del av programmets jury i 18 säsonger.

"Det är med sorg i hjärtat men med en jättestor dos av stolthet och tacksamhet som jag vill dela med mig att min resa i Let’s Dance-juryn är över!", skrev hon i inlägget.

Rickard Sjöbergs tuffa kamp under Let's danceBrand logo
Rickard Sjöbergs tuffa kamp under Let's dance

Ann Wilson om varför hon tvingades bort från Let's Dance

I en ny intervju med Aftonbladet berättar Ann mer om känslorna efter sortin. Hon avslöjar också att hon och TV4:s beslutsfattare inte varit helt överens.

Annons
Ann Wilson och Tony Irving
Ann och Tony – splittrade! TT

– Det är väldigt sorgligt, det kan jag inte sticka under stol med. Men jag har haft 18 fantastiska år och vi har haft skitkul ihop, säger Ann till Aftonbladet.

– Sedan skulle jag vilja förändra konceptet åt ett annat håll än som det är på väg mot nu.

TV4 vill ha föryngring

Konflikten rör TV4:s beslut att låta Let's Dance genomgå en föryngringsprocess. Fel väg att gå, menar Ann.

– Det kanske inte behöver vara en föryngring. Jag har sett och studerat programmet i sex andra länder efter att vi började diskutera ”Let’s dance”. Flera av dem har gått tillbaka till ett grundkoncept som är jättebra. Föryngringen har mer handlat om att musiken har blivit digitaliserad och scenografin bättre. Men de har verkligen satt dansen i första rummet med kvalitet i domarpanelen och på danslärarna. Det tycker jag känns skitkul, säger Ann.

Svensk Dam har varit i kontakt med Tony Irving, Let's Dance-juryns starke man. Han kommer tvingas klara sig utan både Ann och Dermot Clemenger.

– Det blir väldigt annorlunda för mig att sitta i en jury med andra kollegor, väldigt nytt och det är sorgligt att jag inte kommer att fortsätta med Dermot och Ann men också spännande att någonting nytt kommer, säger Tony till oss.

Annons