Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Anna Lindmarker i gräl med kollegan: "Har behövt förlåta"

30 jul, 2024, 08:00
author Albin Bramstedt
Albin Bramstedt
Anna Lindmarker.
Anna Lindmarker var länge en del av TV4. Expressen
Det tidigare TV4-nyhetsankaret fångades på video när hon hade meningsskiljaktigheter med kollegan.
Annons
Anna Lindmarkers ärliga känslor över att lämna TV4Brand logo
Anna Lindmarkers ärliga känslor över att lämna TV4

Anna Lindmarker var i flera decennium en mycket uppskattad röst i etern.

Som nyhetsankare var hon fantastisk och genomförde alltid TV4:s sändningar med bravur. Hon började dock 1989 i SVT:s nyhetsprogram Aktuellt, men bytte 1997 till TV4. Där blev hon kanalen trogen i 26 år.

– Det här har varit min sista sändning. Jag ber att få tacka. Det har varit en ära, sa hon i december 2023 och tackade tittarna.

Anna Lindmarker.
Anna Lindmarker fick ämna TV4 efter drygt 26 år. Jari Kantola

Men karriären framför kameran slutade inte där. I februari startade hon, tillsammans med bland andra skådespelaren Julia Dufvenius och artisten Hanna Hedlund, programmet "The Bokklubb" som sänds på Youtube.

Annons

Och i förra veckans avsnitt började Anna Lindmarker gräla – med Hanna Hedlund.

"Fast jag vet inte"

I varje avsnitt träffas bokklubben i ett knytkalas och pratar om livet, där en bok eller ett ämne står som fundament för diskussion.

Men ibland hettar det till.

I ett av de senaste avsnitten diskuterades boken "Långfredagen", men när gruppen kom in på förlåtelse så gick åsikterna isär.

Hanna Hedlund berättar att hon pratade med en kvinna vars dotter hade utsatts för en hemsk våldtäkt. Modern kände ett stort hat för mannen som begått övergreppet. Hanna säger att hon förstår moderns ilska, men att det är viktigt för en själv att släppa hatet.

– Det hände, så hur hanterar man det? frågar sig artisten. Jag satt och grät så mycket med henne, men den enda vägen ut är ändå att förlåta, fortsätter hon.

– Fast jag vet inte, avbryter Lindmarker. Måste man alltid förlåta? frågar hon sig.

I klippet kan man se kollegorna vara oense i frågan. Hanna fortsätter förklara sin ståndpunkt:

Annons

– Det gäller att släppa sig själv fri. Jag tror att hatet kan ge en styrka, som man tycker om att ha. Men när man släpper och på riktigt, kanske inte förlåter, men accepterar att det hände. Det sker då en frihet som bara kan uppnås genom att inte låta personen få mer uppmärksamhet, fortsätter Hanna Hedlund.

Kommer inte överens

Anna Lindmarker berättar i sin tur om händelser hon varit med om.

– Jag har behövt förlåta i mitt liv. Ena gången gjorde jag det efter ett tag. Andra gången inte. Jag mår jättebra, jag är inte säker på att jag måste förlåta. Jag kan tycka att det är överdrivet att man "måste förlåta för att gå vidare", förklarar hon.

Programmet fortgår och vännerna är inte överens i frågan, samtidigt som de verkar respekterar varandras meningsskiljaktigheter.

Foto: Jari Kantola, Expressen

Annons