Populärt: NYTT! Korsord Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Äntligen hemma-profilens fruktade det värsta – tuffa sjukdomsbeskedet: "Bara väntat"

21 jul, 2023, 13:30
author Felicia Plåt
Felicia Plåt
Äntligen Hemma
Under 18 år var Bosse Rappne med i Äntligen Hemma. Foto: TT

Bosse Rappne öppnar upp om livet efter hjärtoperationen.

Annons

Bosse Rappne, 61, var under många år en del av det välkända och folkkära fixar-programmet "Äntligen hemma". Under 18 år gav han tips och visade svenskarna hemma i TV-sofforna hur man kan fixa och trixa hemma. Idag har han gått vidare från programmet och jobbar bland annat med Slottsträdgården Ulriksdal som han idag äger.

SE KLIPPET! Här tröttnar Iggy Pop på Tilde de Paula EbyBrand logo
SE KLIPPET! Här tröttnar Iggy Pop på Tilde de Paula Eby

Bosses hjärtoperation

Men i mars i år fick han uppsöka sjuhus för hjärtproblem och det hela ledde till en hjärtoperation. På instagram delat han med sig av tankarna kring operationen.

"Såg framemot veckan och att äntligen få träffa kollegor och trädgårsälskare på mässan i Älvsjö. Men livet tog en annan riktning med hjärtproblem och inopererad defibrillator. Jag mår bra och är snart på banan igen men haft tid att tänka hur mitt liv hade blivit om min pappa Bengt hade haft samma sjukvård som jag för 44 år sedan. Svensk sjukvård och framförallt deras medarbetare är fantastiska!", skrev han då på Instagram.

Annons

Nu har det gått några månader sedan operationen och nu har Bosse valt att berätta om sitt mående för tidningen Hänt.

– Jag känner mig fräsch och mår jättebra. Det är fantastiskt vad läkarna kan. Nu lever man 20 år till kanske, säger Bosse till Hänt.

Tydligen kom det inte beskedet som en chock för honom då hans far tidigare haft hjärtproblem.

– Jag har bara väntat på att något sådant här skulle hända. Min pappa dog när han var 57 år och hans bror var i samma ålder. Min farfar hade också hjärtsvikt, så det finns i familjen. Det är ärftligt, säger han.

Har stöd för hjärtat

Han fortsätter med att berätta att han är tacksam för att de åkte in till sjukhuset i tid. Och att han efter operationen egentligen aldrig mått dåligt utan han var mer överraskad över vetenskapens under som kan hjälpa människor på det sättet. Vilket i hans fall handlar om att kunna operera in en defibrillator.

En defibrillator fungerar som ett stöd för hjärtat. Den analyserar hjärnkapaciteten och mäter om det skulle vara något fel med hjärtat. Trots denna maskin måste Bosse uppsöka läkare en gång i halvåret för att se så allt stämmer.

– Det är en gång i halvåret resten av livet, säger han till Hänt.

Annons